ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Σε προσφορά από την Alpha Bank οι εκδόσεις «Το Ναύπλιο» και «Το Ναύπλιο των Περιηγητών»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:11:00 μ.μ. | | |
Σε προσφορά από την Alpha Bank οι εκδόσεις «Το Ναύπλιο» και «Το Ναύπλιο των Περιηγητών»
 Η Alpha Bank προσφέρει τις εκδόσεις «Το Ναύπλιο» και «Το Ναύπλιο των Περιηγητών» (δίγλωσση έκδοση) με έκπτωση 40% (15,00 Ευρώ και 21,00 Ευρώ αντίστοιχα) καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου.

Στην έκδοση «Το Ναύπλιο» η συγγραφέας Σέμνη Καρούζου, από τις πρώτες Ελληνίδες αρχαιολόγους, ξεκινά την αφήγησή της από τους αρχαίους μύθους που σχετίζονται με τη γραφική αυτή πολιτεία του Μοριά και προχωρά στην παρουσίαση της ιστορίας του Ναυπλίου μέσα από την ανάλυση και την περιγραφή της αρχιτεκτονικής των μνημείων και των κτιρίων της πόλης από την αρχαιότητα έως τις περιόδους της Βενετοκρατίας και της Τουρκοκρατίας και τέλος έως την εποχή του κλασικισμού, τον 19ο αιώνα, όταν το Ναύπλιο ανακηρύχθηκε πρώτη πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους.

Στην έκδοση «Το Ναύπλιο των Περιηγητών» ο αναγνώστης καλείται σε ένα διαχρονικό ταξίδι στην πόλη του Ναυπλίου και στην ευρύτερη περιοχή της μέσα από τα κείμενα και τα έργα των περιηγητών. Για το Ναύπλιο, που χάρη στις φυσικές ομορφιές και στην ιστορία του αποτελεί αγαπημένο προορισμό των ταξιδιωτών από τον 16ο αιώνα έως σήμερα, έχουν διασωθεί μία πλούσια σειρά χαρακτικών, αλλά και μεγάλος αριθμός πρωτότυπων ζωγραφικών έργων. Η ιστορικός τέχνης Αφροδίτη Κούρια παρουσιάζει όψεις και πτυχές της εικονογραφίας και της ιστορίας της πόλης μέσω του πλούσιου εικονογραφικού υλικού που κοσμεί τις σελίδες του βιβλίου. Πρόκειται για χαρακτικά έργα, για υδατογραφίες και για ελαιογραφίες που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές, καθώς και σε ελληνικά και σε γερμανικά μουσεία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν τις Εκδόσεις είτε επισκεπτόμενοι τον πολιτιστικό χώρο της Τράπεζας «ALPHA BANK – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ» (Σταδίου 40, ΑΘΗΝΑ) ή το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) www.alphapolitismos.gr/eshop είτε κατόπιν παραγγελίας

(τηλ. 210 326 2465, e-mail: infopolitismos@alpha.gr).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Βιβλιοθήκη της Alpha Bank στους αριθμούς τηλεφώνου

210 326 2440 και 210 326 2446.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ