ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Ναύπλιο: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο Φουγάρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:30:00 μ.μ. | | | |
Ναύπλιο: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο Φουγάρο
Η Καθετή διοργανώνει ένα ενδιαφέρον εργαστήρι για δασκάλους/-ες και καθηγητές/-τριες όλων των ειδικοτήτων αλλά και για άτομα που ασχολούνται με εκπαιδευτικές δράσεις. 

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, από τη 1 μ.μ. έως τις 3.30 μ.μ., στον χώρο του Φουγάρου, στο Ναύπλιο. Πρόκειται για μία δράση επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προετοιμάσουν ένα σχέδιο μαθήματος, ένα σεμινάριο ή μία εκδήλωση. 
Το εργαστήρι έχει ως στόχο να βοηθήσει τους/τις εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν τη σημασία που έχει το σχέδιο μαθήματος για την ποιότητα του μαθήματός τους και να τους δώσει χρήσιμες οδηγίες και εργαλεία ώστε να προετοιμάζουν με άνεση τα δικά τους σχέδια μαθήματος, καθώς και τα δικά τους σεμινάρια ή εκπαιδευτικές δράσεις.

Δομή εργαστηρίου:

Θεωρία:


• Χρήσιμες έννοιες: τύποι μάθησης, αναστοχασμός, ανατροφοδότηση, energizers, πρόγραμμα σπουδών (curriculum), περιγραφή μαθημάτων (syllabus).

• Τι είναι το σχέδιο μαθήματος (lesson plan); Ποιος/-α μπορεί να δημιουργήσει ένα σχέδιο μαθήματος και ποια είναι η χρησιμότητά του;

• Πώς χρησιμοποιείται ένα σχέδιο μαθήματος στη μη-τυπική μάθηση;

• Πώς σχεδιάζει κανείς μία εκπαιδευτική δράση;

Πράξη:


• Οι συμμετέχοντες/-ουσες δημιουργούν το δικό τους σχέδιο μαθήματος, επιλέγοντας ενδεικτικά θέματα που τους δίνονται από την εκπαιδεύτρια.

Όλοι/-ες οι συμμετέχοντες/-ουσες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής και ηλεκτρονικό φάκελο με εκπαιδευτικά υλικά και σημειώσεις από το εργαστήρι.

Η Καθετή είναι ένας εκπαιδευτικός και πολιτιστικός φορέας με έδρα τον Γαλατά Τροιζηνίας, αλλά με δράσεις και στην ευρύτερη περιοχή. Τον περασμένο Μάιο, η Καθετή υλοποίησε ένα εξάωρο εργαστήρι για τη μη-τυπική μάθηση στο Ναύπλιο.

Το παρόν εργαστήρι εντάσσεται στο «Σχολείο των Εκπαιδευτικών», τον κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς από την Καθετή που προσφέρει στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις και τις τεχνικές τους.

Η εκπαιδεύτρια Αναστασία Καρούτη είναι καθηγήτρια αγγλικών και μεταφράστρια με μεταπτυχιακές σπουδές στις σπουδές φύλου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την εκπαίδευση, τη μη τυπική και βιωματική μάθηση, τη διαπολιτισμική επικοινωνία και το πρόγραμμα Erasmus+ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για δύο χρόνια υπήρξε εκπαιδεύτρια ενηλίκων και εκπαιδευτική σύμβουλος σε οργανώσεις στη Ρουμανία. Το 2013-2014 συμμετείχε στο εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης επαγγελματικών και προσωπικών δεξιοτήτων GROW. Ως εκπαιδεύτρια, ήταν υπεύθυνη για τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό και για την παράδοση βιωματικών σεμιναρίων σε εφήβους, αλλά και για την κατάρτιση διεθνών εθελοντών σε θέματα μη τυπικής μάθησης.

*Ευχαριστούμε θερμά τον πολυχώρο Φουγάρο για τη συνεργασία και τη φιλοξενία.

Πληροφορίες

Διεξαγωγή: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 1:00-3:30 μ.μ.
Τόπος: Φουγάρο, Ασκληπιού 98, Ναύπλιο
Είσοδος: Δωρεάν
Πληροφορίες: info@katheti.gr, 6979080002, 2298043825

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2298043825
Email: info@katheti.gr
Website: katheti.gr (υπό κατασκευή)

FB: @kathetiporos
Εγγραφή σε newsletter: http://bit.ly/kathetinews
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ