Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Γκιόλας-Νοτοπούλου: Έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων από την κατάρρευση της Thomas Cook

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:38:00 μ.μ. | | | | |
 Γκιόλας - Νοτοπούλου: Έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων από την κατάρρευση της Thomas Cook
Την έλλειψη υιοθέτησης, από την κυβέρνηση της ΝΔ, μέτρων προστασίας των εργαζομένων από την κατάρρευση του τουριστικού ομίλου Thomas Cook, διαπίστωσαν η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας και ο συντονιστής τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Αρανίτης σε συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού (Π.Ο.Ε.Ε.Τ.) Γεώργιο Χότζογλου, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, διαπιστώθηκε η έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων από την κατάρρευση του τουριστικού ομίλου Thomas Cook. Μέτρα τα οποία όπως υπογράμμισε η ίδια, παραμένουν εξαγγελίες.

Ακόμη συζητήθηκαν οι σαρωτικές αλλαγές που επιχειρούνται ευρύτερα στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων και ειδικότερα στον τομέα του επισιτισμού τουρισμού και αποσκοπούν στην κατάργηση της επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στη κατάλυση των μισθολογικών και ασφαλιστικών κεκτημένων, και στη δημιουργία εργασιακού περιβάλλοντος εχθρικού προς τον εργαζόμενο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας και ο συντονιστής τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Αρανίτης.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ