ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Πώς να βρείτε το κινητό σας αν το χάσατε ή σας το έκλεψαν ή είναι στο αθόρυβο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:27:00 π.μ. | |
Πώς να βρείτε το κινητό σας αν το χάσατε ή σας το έκλεψαν ή είναι στο αθόρυβο (βίντεο)
 Σε όλους μπορεί να συμβεί να χάσουμε το κινητό ή να μας το κλέψουν. Ευτυχώς, όμως, ο εντοπισμός κινητού ή tablet είναι πολύ πιθανός με αρκετές διαφορετικές μεθόδους. Κάποιες ενέργειες είναι εφικτές ακόμη και αν αλλάξουν τη SIM. 


Δείτε πώς μπορούμε να εντοπίσουμε ένα κινητό Android ή iPhone, μέσω των υπηρεσιών της Google και της Apple, αλλά και διαμέσου μιας εφαρμογής που σου στέλνει και φωτογραφία του δράστη ή τυχερού που βρήκε την συσκευή σας αλλά ίσως δεν είναι διατεθειμένος να σας την επιστρέψει.

Σήμερα, όλες οι Android και iPhone συσκευές είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό μας στο Google ή του icloud αντίστοιχα. Η ίδια η Google αλλά και η Apple Μέσω του icloud παρέχει στους χρήστες της ένα σύστημα εντοπισμού και διασφάλισης των συσκευών σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισέλθετε από έναν υπολογιστή στον λογαριασμό σας στο Google ή του icloud και εκεί θα βρείτε πολύ εύκολα τις οδηγίες ώστε να δηλώσετε τις συσκευές σας.

Με αυτόν τον τρόπο Google και Apple μας δίνουν 2 πολύ σημαντικές δυνατότητες: Να εντοπίσουμε το πού βρίσκεται η συσκευής μας, αλλά και να την κλειδώσουμε.

Για παράδειγμα αν σου κλέψουν το κινητό σου, μπαίνεις στον λογαριασμό Google απο ένα laptop, βρίσκεις την αποθηκευμένη συσκευή σου και την κλειδώνεις άμεσα! Ο άλλος δεν έχει πια πρόσβαση στην συσκευή σου! 

Σε επόμενη επιλογή μπορείς να βρεις και στίγμα της συσκευής, που ακριβώς βρίσκεται ή και αν έχεις αποθηκευμένο ευαίσθητο περιεχόμενο που δεν θέλεις να διαρρεύσει μπορείς να διαγράψεις όλα τα δεδομένα από την συσκευή σου. Όλα αυτά αρκεί η συσκευή σου να είναι ανοιχτή & συνδεδεμένη στο internet. Έτσι αν κάποιος την βρει ή την κλέψει με το την ανοίξει και συνδεθεί στο Internet θα μπορείτε να έχετε όλες τις παραπάνω επιλογές.

Συγκεκριμένα από την εφαρμογή της Google αλλά και της Apple μπορούμε να κλειδώσουμε εξ αποστάσεως το κινητό μας με το Κλείδωμα/Lock αλλά και να γράψουμε πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας όποιος το βρήκε.

Επίσης δίνει την δυνατότητα η συσκευή μας να χτυπήσει με την Κλήση/Ring. Θα χτυπήσει δυνατά ακόμα και αν ήταν στο αθόρυβο ή τη δόνηση. Με αυτή την λειτουργία μπορείς να ενεργοποιήσεις τον ήχο αν δεν βρίσκεις το κινητό σου που δεν θυμάσαι που το έχεις ακόμη και αν είναι στο αθόρυβο.

Αν είχαμε ενεργοποιημένη την Τοποθεσία/Location στο κινητό μας, η σελίδα θα το εντοπίσει και στο χάρτη, με ακρίβεια 20 μέτρα.

Αν είμαστε 100% σίγουροι πως δεν πρόκειται να το βρούμε, κάνουμε Διαγραφή/Erase, ώστε τουλάχιστον να διασφαλίσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα.

Σημειώνουμε εδώ, ότι αν ψάξετε με τις επιλογές στον λογαριασμό Google θα παρατηρήσετε ότι μας δίνει πάρα πολλές επιλογές όπως να δείτε πότε η συσκευή σας ήταν ενεργή, σε ποιο σημείο και πολλά άλλα. Επίσης να πούμε ότι και πολλοί τρίτοι κατασκευαστές σου δίνουν την δυνατότητα να αναζητήσεις την συσκευή σου, όπως για παράδειγμα η Samsung όπου με το Samsung account σου μπορεί να σου δώσει στίγμα της θέσης του smartphone σου ενώ την ίδια υπηρεσία προσφέρει και η XiAOMI.

Στην περίπτωση των συσκευών iPhone τις αντίστοιχες υπηρεσίες προσφέρει η εφαρμογή Find My iPhone. Στην περίπτωση των iPhone ο χρήστης που αναζητεί την συσκευή του μπαίνοντας στην εφαρμογή το μόνο που πρέπει να γνωρίζει είναι το Apple ID του και τον κωδικό πρόσβασης που έχει ορίσει.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ