ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Το τμήμα του ΔΙΕΚ Ναυπλίου "Τεχνικός Δασικής Προστασίας" μελετά το λόφο του Αγίου Βλασίου Άριας

Το τμήμα του ΔΙΕΚ Ναυπλίου "Τεχνικός Δασικής Προστασίας" μελετά το λόφο του Αγίου Βλασίου Άριας
 Ένας λόφος για τους κατοίκους του Ναυπλίου: Λόφος Αγίου Βλασίου Άριας Κάθε επισκέπτης του Ναυπλίου γοητεύεται από τους λόφους της πόλης τόσο τους μικρούς, όπως ο επισκέψιμος λόφος Μαγούλας επί παραδείγματι, όσο και τους πιο μεγάλους, όπως ο λόφος της Ακροναυπλίας και του Παλαμηδιού. 

Αυτό συμβαίνει φυσικά, γιατί όλοι μας έχουμε την περιέργεια να δούμε πώς φαίνεται άραγε μια μεγαλούπολη από ένα ψηλότερο σημείο, κάτι που μας οδηγεί στο να αναζητάμε τέτοια μέρη.

Οι σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικός Δασικής Προστασίας του ΙΕΚ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, μελετούν κι αναδεικνύουν μαζί με τους εκπαιδευτές το λόφο του Αγίου Βλασίου Άριας (λόφος Μαγούλας, 34μ), προκειμένου να μετατραπεί σε μια φωτεινή πλευρά του περιβάλλοντος, της μάθησης, της επαφής με τη φύση για τo Ναύπλιο. Εξετάζουν και καταγράφουν τη χλωρίδα και την πανίδα του δασικού οικοσυστήματος της περιοχή μας καθώς και τις ασθένειες από τις οποίες πλήττεται.

Καθώς ανηφορίζει κανείς για να φτάσει στο λόφο εκείνο που ελκύει το ενδιαφέρον του είναι το ειδυλλιακό τοπίο και η έντονη βλάστηση. Ξεχωρίσουν τα δυο είδη Πεύκης που φύονται εκεί, δηλαδή της Κουκουναριάς και της Χαλεπίου Πεύκης. Παρατηρούμε και κάποια προσβεβλημένα δένδρα από την ασθένεια που καλείται σκούπα της μάγισσας.

Ο λόφος στην Άρια είναι μία ακόμη όαση ανατολικά του κέντρου του Ναυπλίου. Όλοι οι λόφοι είναι μικρές οάσεις, ησυχαστήρια που περιβάλλουν την πόλη. Πνεύμονες πρασίνου για να πας βόλτα με τους φίλους, την οικογένεια, τον σύντροφό σου, τον σκύλο σου. Εάν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο μετά τη δουλειά, επισκεφθείτε ένα λόφο. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και θα δείτε πώς η διάθεση θα αλλάξει αμέσως.

Στο ΔΙΕΚ Ναυπλίου στην ειδικότητα Δασικής Προστασίας προγραμματίζονται κι άλλες μελλοντικές επισκέψεις, όπου οι σπουδαστές θα ενημερωθούν από κοντά για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας έτσι ώστε να είναι σε θέση να μπορούν ως πτυχιούχοι να παρέχουν λύσεις, πραγματοποιώντας έτσι το σύνθημα από την ΤΑΞΗ … ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ