ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Στη Θήβα από τη Νέα Κίο Αργολίδας η Ιερή Εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:09:00 μ.μ. | | | |
Στη Θήβα από την Νέα Κίο Αργολίδας  η Ιερή Εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας
 Στις 30 Οκτωβρίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θηβών, έγινε η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας, η οποία φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Θεομάνας – Οδηγήτριας Νέας Κίου Αργολίδας. 

Η υποδοχή της εικόνας έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρωγών Φιλόθεο. 
Στη συνέχεια τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών Φιλοθέου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου. 
Το θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φιλόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στην τιμή των ιερών εικόνων και των ιερών λειψάνων. 
Η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών έγινε με την ευκαιρία των λατρευτικών εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Θηβών για την Ανακομιδή των τιμίων λειψάνων του Αγίου Γεωργίου. 
Το Ιερό Εικόνισμα είναι το πρώτο πιστό αντίγραφό της Εικόνας που βρίσκεται στην Ιερά Μονή των Ιβήρων του Αγίου Όρους, το οποίο φυλασσόταν στο Ιερό Μετόχι της Παναγίας των Ιβήρων στην Κίο της Μικράς Ασίας και μεταφέρθηκε το 1922 στη Νέα Κίο Αργολίδας όπου και φυλάσσεται μέχρι σήμερα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ