ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Επίσκεψη του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Αργολίδας στο ΚΠΕ Καλαμάτας

 Μια διαφορετική ματιά ανακάλυψης του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος (ιστορικού, πολιτιστικού, θρησκευτικού, οικονομικού) και κατανόησης της μεταξύ τους αλληλεπίδρασης, είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Αργολίδας την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019. 
Σημείο αναφοράς ήταν η σύγχρονη αστική επαρχιακή πόλη της Καλαμάτας που ενώ η ιστορία της χάνεται στα βάθη των αιώνων, συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιελάμβανε εργασία στο πεδίο που πραγματοποιείται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο παραμένει ζωντανό στα σύγχρονα χρόνια, μαζί με ένα οδοιπορικό στη βυζαντινή και νεότερη ιστορία με τη βοήθεια σχετικού υλικού και δραστηριοτήτων. 
Υπήρξαν και ενδιαφέροντα σημεία που συνέδεσαν τους τρεις πυλώνες της αειφορίας: περιβάλλον – οικονομία – κοινωνία και εντοπίστηκαν με περιήγηση που έγινε με τα πόδια καθώς και με συμπλήρωση σχετικών φύλλων εργασίας.
Ανάμεσα στα σημεία της περιήγησης ήταν η εκκλησία της Υπαπαντής, η πλατεία Φραγκόλιμνας η μονή Καλογραιών και το κάστρο της πόλης. Μετά τη περιήγηση μας ακολούθησε στάση για φαγητό και αναψυκτικό στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στη συνέχεια επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο για επιστροφή!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ