Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας στην παρουσίαση του "Τελευταίου Ιππότη του ουρανού"

 Στην παρουσίαση του βιβλίου "Σάιντ Εξυπερύ ο τελευταίος Ιππότης του ουρανου" του Γ.Κ. Παπαγεωργίου στην κατάμεστη Στοά του Βιβλίου ,βρέθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο οποίος μίλησε για το τελευταίο πόνημα του κ.Παπαγεωργίου. 
Για το βιβλίο μίλησαν και ο Διονύσης Σιμόπουλος, η Όλγα Μεντζαφού και ο καθηγητής Χρήστος Γιανναράς.
Για πρώτη φορά εκδίδεται ένα ελληνικό βιβλίο με θέμα την βιογραφία του κόμη Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, που συνοδεύεται από τεκμηριωμένη ανάλυση του πολυδιαβασμένου Μικρού Πρίγκιπα, βασισμένη στην διεθνή βιβλιογραφία από το 1945 μέχρι και σήμερα.
Οι εκδόσεις Επιστροφή παρουσίασαν το τρίτο βιβλίο του ομότιμου καθηγητή της χειρουργικής Γ. Κ. Παπαγεωργίου με τίτλο Σαιντ Εξυπερύ, ο τελευταίος Ιππότης του ουρανού.
Η γνωριμία με τον ουράνιο επισκέπτη γίνεται μέσα στην απόλυτη μοναξιά και την στέρηση της ερήμου. Η έρημος με την λιτότητα και την γαλήνη της είναι πρόσφορος τόπος για τα μηνύματα των ουρανών. Είναι ο ο φύλακας άγγελος της σιωπής. 
Στην έρημο έγινε η αναγγελίας ενός άλλου ουράνιου επισκέπτη πριν από δύο χιλιάδες χρόνια με την φωνή του Ιωάννη.... 
Αυτός ο μυστήριος ανθρωπάκος, μετά από τόσα χρόνια περιπλάνησης και εξορίας στον κόσμο των μεγάλων, τον ξαναφέρνει με την απλότητα του στην ηλικία των έξι ετών και του ζητάει να κάνει αυτό που τότε επιθυμούσε, αλλά οι μεγάλοι του είχαν απαξιώσει τελείως, του ζητάει να ζωγραφίσει.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ