Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019

Κωνσταντίνος Καραμπής: Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το έργο του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:30:00 μ.μ. | | | |

Κωνσταντίνος Καραμπής: Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το έργο του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν.
 Ο Κωνσταντίνος Π. Καραμπής, τέως πρόεδρος της Τ.Κ. Ανυφίου ανέλαβε καθήκοντα ως μέλος του Δ.Σ., του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου-Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν., του δήμου Ναυπλιέων (αρ.Απ. 309/2019).


Επιστολή του κυρίου Καραμπή:

Κατ αρχάς, από πλευράς μου, ευχαριστώ τον Τάσο Σαλεσιώτη για τη τιμητική αυτή πρόταση προς το πρόσωπο μου, καθώς! και τα μέλη του ΔΣ, του δήμου Ναυπλιέων, για τη σχεδόν, ομόφωνη αποδοχή.

Θέλω να υποσχεθώ, ότι, θα τηρήσω κατά γράμμα τις υποχρεώσεις, τα καθήκοντα και τα δικαιώματα μου ως μέλος του ΝΠΔΔ, ενώ θα παραμείνω πιστά σταθερός στις ιδέες μου όπως τόσα χρόνια στην αυτοδιοίκηση έπραξα-μακριά δηλαδή, από κάθε μορφής στείρας αντιπολίτευσης-τουναντίον! Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το έργο του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν., για ένα καλύτερο δήμο Ναυπλιέων, για αυτόνομους και ισότιμους πολίτες.

Στόχοι μου σε αυτό το νέο ξεκίνημα, είναι:

1. Το μέλος του ΝΠΔΔ αυτού, από τούδε και στο εξής, να έχει λόγο & φωνή και να μην αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο.

2. Όταν ψάχνει κάποιος στο διαύγεια τα του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν., να μη βλέπει μόνο πληρωμές και απευθείας αναθέσεις. Να βλέπει καινοτόμες ιδέες, οι οποίες να παίρνουν σάρκα και οστά.

3. Οι σκοποί του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν. όπως αυτοί αναφέρονται στο άρθρο 3 της με αριθ. 58 Απ./2011/ΦΕΚ 874-να λειτουργήσουν όλοι, και όχι επιλεκτικά.

Επι τη ευκαιρία, από τη νέα αυτή αφετηρία, θα διεκδικήσω κάποια, από αυτά τα οποία ως πρόεδρος ζήτησα, αλλά για διάφορους λόγους δεν κατόρθωσα να ολοκληρωθούν-αυτή τη φορά όμως, δεν στοχεύω προς το όφελος ενός χωριού, αλλά οριζόντια για όλο το δήμο Ναυπλιέων, χωρίς αποκλεισμούς.

Επιγραμματικά αναφέρω κάποια παλιά αιτήματα, τα οποία ως μέλος θα καταθέσω στο προεδρείο:

1. Ενεργοποίηση εκ νέου των κοινοτικών ιατρείων/αφορά την αποκέντρωση, την προληπτική ιατρική, τη λειτουργία εθελοντών γιατρών κ.α.

2. Τη στελέχωση της υποστελεχωμένης, πλην όμως πολύτιμης υπηρεσίας <<βοήθεια στο σπίτι>> και άλλων σχετικών υπηρεσιών.

3. Τη διοργάνωση αιμοδοσιών ή και προτάσεις ώστε να στελεχωθούν δημοτικές ή κοινοτικές τράπεζες αίματος.

4. Να γίνει έναρξη μιας συστηματικής προληπτικής ιατρικής στα σχολεία και στις κοινότητες, σε μορφή ημερίδας-ενώ για αυτό το σκοπό θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και οι σχετικές υποδομές στα διδακτήρια και σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους λχ να τοποθετηθούν αυτόματοι απινιδωτές σε επιλεγμένα σημεία.

5. Να προωθηθεί στα σχολεία: ο εθελοντισμός, η ζωοφιλία (όχι απλά η κυνοφιλία) κ.α.

6. Να ανοίξει η κουβέντα για το γηροκομείο και για τις υπόλοιπες κοινωνικές δομές. Να υπάρξει συνεργασία με κρατικούς φορείς: τα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ, τα ιδρύματα, τους συλλόγους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη περιοχή. Να αναζητηθούν διαδημοτικές συνεργασίες, ενώ θα πρέπει να αναζητηθούν χρηματοδοτήσεις τοπικές έως ευρωπαϊκές. Είναι αναγκαίο να ανοίξει ο κοινωνικός διάλογος.

7. Να στηρίξουμε και να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες-να αναζητήσουμε και να τους παρέχουμε, όλα όσα δικαιούνται, υλικά και άυλα λχ προϊόντα κοινωνικής απόσυρσης κλπ δικαιώματα.

Για να επιτευχθούν όμως αυτοί οι στόχοι, χρειάζεται καθημερινή εργασία, και κυρίως συ νερ γα σί α.

Η στρατηγική η οποία θα ακολουθήσω, σε τρία βήματα.

1. Σε κάθε συνεδρίαση, θα καταθέτω θέματα προς συζήτηση στο προεδρείο-το αν θα εισακουστούν η όχι, είναι ένα άλλο θέμα-για το οποίο δεν θέλω, ούτε και δικαιούμαι θα προδικάσω-προϊδεάσω.

2. Εργαλειοποίηση του τοπικού τύπου, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών.

3. Το τρίτο σκέλος αφορά τη συμμετοχή των κοινοτήτων και της κοινωνίας. Για αυτό και απευθύνω δημόσια πρόσκληση, σε κάθε κοινότητα, σε κάθε σύλλογο- πολιτιστικό ή γονέων, να παίρνουν αποφάσεις για θέματα της αρμοδιότητας μας, και να μας τις αποστέλλουν προς εκτέλεση.

Καλή θητεία σε όλους.

ΚΩΝ/ΝΟΣ Π. ΚΑΡΑΜΠΗΣ
Τέως πρόεδρος της Τ.Κ. Ανυφίου-Μέλος Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν.


Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ