ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Απαραίτητος ο καθαρισμός της καμινάδας στα τζάκια (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:13:00 μ.μ. | | | |
Απαραίτητος ο καθαρισμός της καμινάδας στα τζάκια (βίντεο)
Ο καθαρισμός καμινάδας μπορεί να αποτελεί ένα μικρό έξοδο αλλά είναι αποδεδειγμένα η πιο απαραίτητη εργασία που θα πρέπει να πραγματοποιούμε στο τζάκι μας μια φορά το χρόνο και αυτό γιατί η συντήρηση του σχετίζεται άμεσα με την σωστή και αποδοτικότερη λειτουργία του και ασφάλεια!

Όσο χρησιμοποιούμε το τζάκι, η ποσότητα από την αιθάλη (καπνός) που επικάθεται στα εσωτερικά τοιχώματα της καμινάδας, συνεχώς αυξάνεται. Η συνεχής αυτή επικόλληση ,έχει ως φυσικό-λογικό επακόλουθο την μείωση της διατομής της καμινάδας καθώς και την αλλαγή στην υφή των τοιχωμάτων της, τα οποία γίνονται περισσότερο ‘’άγρια’’.
Με αποτέλεσμα να μην γίνεται πλέον σωστός-αποτελεσματικός ελκυσμός του καπνού, με συνέπεια να παρατηρείται το γνωστό φαινόμενο "το τζάκι μου μυρίζει", το οποίο γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό κατά τους θερινούς μήνες και σε μέρες έντονης υγρασίας, ενώ σε περιπτώσεις πλήρους απόφραξης της καμινάδας παρατηρείται το φαινόμενο "το τζάκι μου καπνίζει".
Τρόποι Καθαρισμού Τζακιών

Υπάρχουν δύο μέθοδοι για τον καθαρισμό της καμινάδας τζακιού και διακρίνονται σύμφωνα με τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την επιτέλεση τους σε:
Χημικό Καθαρισμό: Όπως εννοείται από το όνομα του, περιλαμβάνει τη χρήση χημικών μέσων όπως διάφορων εμπορικών χημικών παρασκευασμάτων : σκόνης ή και χρήση ειδικών ξύλων. Η μέθοδος αυτή δεν μπορεί να απομακρύνει την συσσωρευμένη αιθάλη απλά μπορεί να επιτύχει μια μικρή απομάκρυνση αυτής ώστε να μπορέσει να ανασταλεί προσωρινά η απόφραξη της καμινάδας, ενώ σε περιπτώσεις άλλων αιτίων απόφραξης της καμινάδας όπως η παρουσία φωλιών πουλιών ,είναι παντελώς αδύνατο.
Μηχανικός Καθαρισμός: Γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό ,με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού. Σφραγίζουμε το τζάκι ώστε να μην διαρρεύσουν κάπνες μέσα στο χώρο και με ειδική περιστροφική βούρτσα καθαρίζουμε την καμινάδα από την εστία προς τα πάνω έως το τέλος της καμινάδας .Στο τέλος μαζεύουμε με ειδική σκούπα και καθαρίζουμε την εστία χωρίς να αφήνουμε υπολείμματα . Είναι ο μόνος και απόλυτα αποτελεσματικός τρόπος για τον καθαρισμό της καπνοδόχου από πάσης φύσεως αιτία.
Ο μηχανικός καθαρισμός τζακιών δεν μπορεί να αντικατασταθεί σε καμία περίπτωση από τον χημικό καθαρισμό καμινάδας και επιβάλλεται ακόμη και σε περιπτώσεις που έχει προηγηθεί ο χημικός καθαρισμός , γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος απομάκρυνσης της επικολλημένης αιθάλης, ιδιαίτερα όταν αυτή βρίσκεται σε μορφή κόκκων ή κρυστάλλων.
Καθαρισμός Καμινάδας

Η διαδικασία καθαρισμού καμινάδας διαρκεί περίπου 1,5 με 2 ώρες από την στιγμή που θα έρθουμε στο σπίτι σας.
Η ιδανικότερη περίοδος καθαρισμού της καμινάδας είναι στο τέλος της χρήσης ανά έτος δηλαδή την Άνοιξη, για να αποφεύγουμε τις φθορές που δημιουργεί η αιθάλη στις μεταλλικές καμινάδες τους μήνες που δεν είναι σε χρήση ,καθώς και την δημιουργία δυσοσμίας και αερίων που αποτελούν κίνδυνο ανάφλεξης στα πρώτα ανάματα .
Ι.ΧΟΥΝΤΑΛΑΣ ΑΒΕΕ
Κιόσκια Νέας Κίου
2752096352 – 6977748207
Υπ: Νώντας Χουντάλας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ