ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Αργολίδας για το "χτύπημα" στο ΚΕΘΕΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:14:00 μ.μ. | | |
Ανακοίνωση του ΚΚΕ Αργολίδας για το "χτύπημα" στο ΚΕΘΕΑ
 «Ταφόπλακα» στο χαρακτήρα και τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ βάζει η Κυβέρνηση της ΝΔ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 30/9/2019), αφού με άμεση κρατική παρέμβαση θα διορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό Υγείας το Διοικητικό Συμβούλιο και θα ορίζει τη θεματολογία και τον τρόπο λήψης αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης, καθώς και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του Οργανισμού στο θέμα της τοξικοεξάρτησης.

Αυτή η απόφαση δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Είναι απόρροια των κυβερνητικών πολιτικών έως σήμερα που σταθερά και μεθοδικά υποβαθμίζουν τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα και τις δομές πρόληψης αφήνοντάς τα υποχρηματοδοτούμενα και υποστελεχωμένα, εφαρμόζοντας πλήρως την πολιτική “μείωσης της βλάβης” της ΕΕ που εκτιμά την ανθρώπινη ζωή με κριτήρια κόστους - οφέλους.

Είναι αποτέλεσμα μιας σειράς νόμων που έχουν ανοίξει το δρόμο για την παράδοση της απεξάρτησης σε ιδιώτες και ΜΚΟ. Με αυτή την παρέμβαση πιο εύκολα θα περάσουν οι σχεδιασμοί που είχαν αποτυπωθεί και στον "Στρατηγικό Σχεδιασμό στον Τομέα των Εξαρτήσεων" της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπούν τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα σε υποστηρικτικές δομές των προγραμμάτων υποκατάστασης.

Το χτύπημα της απεξάρτησης ανοίγει το δρόμο για τη συμφιλίωση της κοινωνίας με το φαινόμενο των ναρκωτικών και την όξυνσή του. Είναι η άλλη όψη της ασύστολης προπαγάνδας αθώωσης ουσιών π.χ. κάνναβη και της ίδρυσης “χώρων εποπτευόμενης χρήσης” που νομιμοποιούν τη χρήση και το εμπόριο ναρκωτικών

Το ΚΕΘΕΑ στις 4 δεκαετίες δράσης του στη χώρα μας έχει δώσει τα «δείγματα γραφής» του και είναι οι χιλιάδες νέοι και οι οικογένειές τους, που από το δρόμο των ναρκωτικών σήμερα είναι λειτουργικά ενταγμένοι στην κοινωνική ζωή και δράση. Τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ είναι «στεγνά», δηλαδή δεν χορηγούνται υποκατάστατα ή φάρμακα, είναι απολύτως δωρεάν και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής.

Η Τ.Ε Αργολίδας του ΚΚΕ, θα στηρίξει τον αγώνα του ΚΕΘΕΑ και των εργαζομένων του ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Θα πρωτοστατήσει όχι μόνο να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ, αλλά και να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το ΚΚΕ θα στηρίξει τον αγώνα του ΚΕΘΕΑ τόσο στο Κοινοβούλιο με πρωτοβουλίες, ήδη κατατέθηκε Ερώτηση του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά κυρίως με τις δυνάμεις του μέσα στην κοινωνία και τη νεολαία, για μια ζωή ελεύθερη από ναρκωτικά.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ