ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Αντωνόπουλος: Αφορολόγητες οι ενισχύσεις DE MINIMIS για τους μανταρινοπαραγωγούς της Αργολίδας

Αντωνόπουλος: Οι ενισχύσεις DE MINIMIS για τους μανταρινοπαραγωγούς της Αργολίδας είναι αφορολόγητες
Πολύ καλά νέα για τους μανταρινοπαραγωγούς της περιοχής μας, σχετικά με τη μη φορολόγηση των αποζημιώσεων που έλαβαν και ανήκουν στο καθεστώς DE MINIMIS.

Κατόπιν των παρεμβάσεων που έγιναν από τις αναγνωρισμένες Οργανώσεις Παραγωγών στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξεδόθη εγκύκλιος από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στην οποία διευκρινίζεται πως οι συγκεκριμένες ενισχύσεις είναι αποζημιωτικού χαρακτήρα (όπως και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ) και δεν λαμβάνονται υπόψη στον προσδιορισμό του ορίου των 5.000 ευρώ από επιδοτήσεις. Με άλλα λόγια, ανήκουν στην κατηγορία του αφορολόγητου εισοδήματος. 

Αυτό το αποτέλεσμα αποδεικνύει πως όταν οι αγρότες συσπειρώνονται μέσω των Οργανώσεών τους και μεθοδικά και με επιχειρήματα διεκδικούν τα δικαιώματά τους, μπορούν να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα. 

Η ΕΑΣ Αργολίδας ήταν πρωτοστάτης τόσο στη διεκδίκηση των συγκεκριμένων ενισχύσεων όσο και στην απολύτως δίκαιη αντιμετώπισή τους από το φορολογικό μηχανισμό, μετά και από την έκδοση της συγκεκριμένης εγκυκλίου.

Για την ΕΑΣ Αργολίδας
Αντωνόπουλος Σπύρος
Πρόεδρος ΔΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ