Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του Λυκείου Ερμιόνης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:16:00 μ.μ. | | |
Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του Λυκείου Ερμιόνης
 Σε κατάληψη της σχολικής μονάδας του Γενικού Λυκείου Ερμιόνης στην Αργολίδα προχώρησαν οι μαθητές, καθώς όπως αναφέρουν σε επιστολή διαμαρτυρίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης καθηγητή στο εξεταζόμενο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχουν χαθεί 55 ώρες μαθήματος.

Η επιστολή των μαθητών του ΓΕΛ Ερμιόνης

"Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ερμιόνης σήμερα, 21 Οκτωβρίου του 2019, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν θέτοντας το σχολείο υπό κατάληψη. Μια ενέργεια που λήφθηκε κατόπιν δύο συνελεύσεων (τρίωρης συνέλευσης την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 και αναθεώρησή της με βάση τα νέα δεδομένα της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου 2019).

Ως μέλη αυτού του σχολείου, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα έλλειψης καθηγητή, γεγονός που παρεμποδίζει την διδακτική διαδικασία. Το βασικό θέμα που μας απασχολεί είναι ότι η μη κάλυψη των μαθημάτων της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ) που αποτελεί πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα, απαραίτητο για όλες τις τάξεις. Ως αποτέλεσμα έχουν χαθεί -ως σύνολο- 55 ώρες του μαθήματος με βάση τα δεδομένα του παρόντος.

Η κίνησή μας αυτή είναι ένδειξη διαμαρτυρίας προς την απάθεια του εκπαιδευτικού συστήματος που δεν λαμβάνει υπόψη την ανάγκη των νέων για μάθηση και την εξασφάλιση ίσης ευκαιρίας στην προετοιμασία για τις ανταγωνιστικές πανελλαδικές εξετάσεις-που το ίδιο δημιούργησε και συντηρεί.
Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ερμιόνης θα συνεχίσουν με ένα σύνολο κλιμακωτών αντιδράσεων προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να εξασφαλίσουν την εκπλήρωση των αιτημάτων τους.

Οι μαθητές του ΓΕΛ Ερμιόνης"
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ