ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Συμπεράσματα από το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Ογκολογίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:39:00 μ.μ. | | | |
Συμπεράσματα από το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Ογκολογίας
 Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Ογκολογίας. Το Συνέδριο οργανώθηκε από την επιστημονική εταιρεία χειρουργικής ογκολογίας με πρόεδρο και εμψυχωτή αυτής της προσπάθειας τον καθ. κο Ιωάννη Καραιτιανό από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2019. 

Παρακολούθησαν το συνέδριο και συμμετείχαν ενεργά πολλοί ιατροί, νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες υγείας από όλη την Ελλάδα. Στο Συνέδριο πέρα από τη νέα γνώση στην αντιμετώπιση και τη θεραπεία του ογκολογικού ασθενούς, θέματα που αναδείχτηκαν κύρια από τους προσκεκλημένους καθηγητές χειρουργικής σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Εξωτερικού, παρουσιάστηκαν τα προβλήματα και οι παθογένειες που συνεχίζουν να υφίστανται στον Ελλαδικό χώρο σχετικά με την ολιστική διαχείριση του ογκολογικού ασθενούς.

Ειδικότερα η Ελλάδα σε πλήρη αντίθεση με ότι συμβαίνει στις χώρες της Ε.Ε.συνεχίζει την μη συμμόρφωση στην πλήρη καταγραφή των ογκολογικών περιστατικών ανα νοσοκομείο και την μη διατήρηση κεντρικής τράπεζας δεδομένων για τους ογκολογικούς ασθενείς.

Η συνεχιζόμενη μη αναγνώριση της χειρουργικής ογκολογίας ως ιατρικής εξειδίκευσης της Γενικής Χειρουργικής.

Η συνεχιζόμενη μη λειτουργία ογκολογικού συμβουλίου ανα νοσηλευτική μονάδα για την ενδελεχή παρουσίαση και συζήτηση των ογκολογικών περιστατικών πριν την έναρξη οποιασδήποτε τεκμηριωμένης θεραπευτικής παρέμβασης.

Η συνεχιζόμενη μη πιστοποίηση ιατρών και νοσηλευτικών τμημάτων(χειρουργικών κλινικών) με επάρκεια και γνώση στη διαχείριση και τη νοσηλεία των ογκολογικών ασθενών.

Ο Έλληνας ογκολογικός ασθενής που έχει την ατυχία να διαγνωσθεί με αυτή την εξαιρετικά δύσκολη ασθένεια, φορτώνεται με επιπρόσθετη αγωνία σε τι χέρια θα πέσει, ποιος θα τον χειρουργήσει, αν θα επιζήσει και για πόσο από αυτή την αρρώστια που αποτελεί τη σύγχρονη μάστιγα και αν έπραξε σωστά στην επιλογή του γιατρού ή όχι, ερωτήματα που στις χώρες της Ευρώπης δεν υφίστανται γιατί το κράτος είναι εγγυητής των ιατρικών υπηρεσιών με αναγνώριση και πιστοποίηση, τόσο των ιατρών, όσο και των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Επιπρόσθετα τα τελευταία χρόνια αναρτώνται τα βιογραφικά των νοσοκομειακών ιατρών(επίπεδο εκπαίδευσης, μετεκπαιδεύσεις, τίτλοι και διακρίσεις), τα στατιστικά των κλινικών και των νοσοκομείων, οι επιπλοκές και όλα αυτά τα στοιχεία αποτελούν ένα οδηγό που προσανατολίζουν τον δυστυχή ασθενή για το πού θα αναζητήσει τις καλύτερες υπηρεσίες για το προβλήμά του. Όλα αυτά που είναι δεδομένα στο δυτικό κόσμο δυστυχώς ακόμα στον τόπο μας είναι ζητούμενα και αυτή μαζί με άλλες παθογένειες μας ταξινομούν εκεί που μας έχουν βάλει εχθροί και φίλοι τα τελευταία χρόνια.

Ναύπλιο 4/11/2019

Για την οργανωτική επιτροπή του Χειρουργικού Ογκολογικού Συμβουλίου
DR Παν. Γκανάς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ