Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019

Δράσεις σε 14 πόλεις για την πρόληψη και εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Δράσεις σε 14 πόλεις για την πρόληψη και εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Η σημερινή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την πρόληψη και εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.. 
Αν και οι δράσεις όλων μας είναι συνεχείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, που πλησιάζει, βρεθήκαμε όλοι μαζί στα κεντρικότερα σημεία 14 πόλεων της χώρας.
Σκοπός μας η αρτιότερη ενημέρωση των πολιτών και η ευαισθητοποίησή τους για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, που δεν «γνωρίζει» όρια και περιορισμούς και μας αφορά όλους.
Για πρώτη φορά υλοποιήθηκε μια τέτοια δράση σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τόσο σε έκταση, στις έδρες των 12 περιφερειών της χώρας και στην Αττική σε Αθήνα και Πειραιά, όσο και συντονισμένα την ίδια ώρα σε όλη την χώρα.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέπραξαν για την υλοποίηση της δράσης αλλά ιδιαίτερα τα στελέχη των Συμβουλευτικών Κέντρων ανά την χώρα και της διοίκησης του ΚΕΘΙ που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της.
Σόνια Τάνταρου Κρίγγου
Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ