ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Τρεις ταινίες σχολείων από την Αργολίδα στην 19η Camera Zizanio

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:07:00 μ.μ. | | | | |
Τρεις ταινίες σχολείων από την Αργολίδα στην 19η Camera Zizanio
 Πιο πλούσιο από κάθε άλλη φορά το πρόγραμμα της Camera Zizanio 2019! Με 241 ταινίες από 48 χώρες και όλες της ηπείρους η 19η Camera Zizanio έρχεται να δώσει την πιο αντιπροσωπευτική εικόνα της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας σε όλο τον κόσμο.
 

Οι ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό πρόγραμμα επελέγησαν από δυο χιλιάδες και πλέον συμμετοχές. Πολύ δύσκολη η επιλογή των πιο αντιπροσωπευτικών! Για το Ευρωπαικό τμήμα επελέγησαν 101 ταινίες που πρόερχοναι από 31 χώρες. 

Κι αυτές αλφαβητικά είναι: Αρμενία, Αυστρία, Βελγιο, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία κ Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Δανία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Νορβηγία, Ουκρανία, Ολλανδία,Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σκοτία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία. Αν σε αυτές προστεθεί και η Ελλάδα, τότε οι χώρες γίνονται 32! 

Πιο αναλυτικά στην κατηγορία Α (στην οποία διαγωνίζονται ταινίες παιδιών έως 12 ετών) έχουμε 24 ταινίες, στην κατηγορία Β (ταινίες παιδιών από 13 έως 16) 40 ταινίες και στην κατηγορία Γ’ (17 εως 20 ετών) 37 ταινίες. Για το Διεθνές τμήμα επελέγησαν 31 ταινίες που προέρχονται από 16 χωρες. 

Αναλυτικά οι χώρες: Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ινδία, Ιράκ, Ιράν, Ισραήλ, Καναδάς, Κίνα, Λίβανος, Μεξικό, Μπαγλαντές, Oμάν, Φιλιππίνες. 

Τέλος για το Ελληνικό τμήμα επελέγησαν να διαγωνιστούν οι 109 ταινίες από τις 130 περίπου που υποβλήθηκαν και ανταποκρίνονταν στους κανονισμούς της Camera Zizanio. Με αυτή την επιλογή έχουμε τη συμμετοχή 96 σχολείων από όλη την Ελλάδα και ενός από την Αίγυπτο, ενώ υπάρχουν και 9 ταινίες από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες που υποβλήθηκαν από μεμονωμένους δημιουργούς. 

Πιο αναλυτικά έχουμε τα παρακάτω στοιχεία: 

Στην κατηγορία Α’, 28 ταινίες. Από αυτές οι 26 είναι συμμετοχές σχολείων και 2 από μεμονωμένους δημιουργούς.

Στην κατηγορία Β’, 53 ταινίες. Από αυτές οι 51 είναι συμμετοχές σχολείων και 2 από μεμονωμένους δημιουργούς. 

Στην κατηγορία Γ’, 28 ταινίες. Από αυτές οι 23 είναι συμμετοχές σχολείων και 5 από μεμονωμένους δημιουργούς. 

Μαζί με τις ταινίες που θα προβληθούν στο πληροφοριακό τμήμα αλλά και τις ταινίες των εργαστηρίων που θα παρουσιαστούν την τελευταία μέρα (περισσότερες από 25), τότε το σύνολο των νεανικών δημιουργιών που θα προβληθούν στην 19η Camera Zizanio ξεπερνά τις 270!!!

Από την Αργολίδα συμμετέχουν το 1ο ΕΠΑΛ και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους με δυο ταινίες "Ο Αγνωστος Σωτήρας" και "Μια Απέραντη Αγάπη" και το ΕΠΑΛ Κρανιδίου με την ταινία "Πορφύρα Ερμιονική"


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ