ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Η 1η ΤΟΜΥ Άργους έμαθε τα μικρά παιδιά να τρέφονται υγιεινά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:32:00 π.μ. | | |
Η 1η ΤΟΜΥ Άργους έμαθε τα μικρά παιδιά να τρέφονται υγιεινά
Την Πέμπτη 7/11/2019 και την Παρασκευή 8/11/2019 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης σειράς δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Άργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ), πραγματοποίησε δράσεις στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «Παιδική Πολιτεία» και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου αντίστοιχα.
Το θέμα των εν λόγω δράσεων ήταν «Εμείς τα παιδιά τρεφόμαστε υγιεινά» και σκοπός τους ήταν να ενημερώσει τους μαθητές για την σημαντικότητα της υγιεινής διατροφής.

Οι διατροφικές συνήθειες αποτελούν μέρος της καθημερινής μας ζωής, εξαρτώνται από το φυσικό περιβάλλον και αντανακλούν τον τρόπο που επιλέγουμε να ζούμε και τον πολιτισμό μας. 
Η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής και ο συνδυασμός της με τακτική σωματική δραστηριότητα αποτελούν το δίπτυχο ώστε να είμαστε υγιείς σε όλη μας τη ζωή.

Σύμφωνα με τις συστάσεις του Εθνικού Διατροφικού Οδηγού

· Τα τρόφιμα που συνιστάται να καταναλώνουμε:

- σε καθημερινή βάση είναι τα λαχανικά, τα φρούτα, τα δημητριακά

- εβδομαδιαίως όσπρια, ψάρια & θαλασσινά

· Τρόφιμα και συστατικά που συνιστάται να περιορίσουμε όπως τη ζάχαρη και το αλάτι

· Συνήθειες που δεν πρέπει να ξεχνάμε καθημερινά δηλαδή τη σωματική δραστηριότητα 

Για να επιτευχθούν τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την υγεία τονίζεται ότι οι συστάσεις αυτές είναι σημαντικό να ακολουθούνται στο σύνολό τους και όχι μεμονωμένα.

Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δώσουμε:

- στη συχνότητα και στον τύπο των γευμάτων

- στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή

- στο σωματικό βάρος

- τη σωματική δραστηριότητα

- στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα τρόφιμα

- στην ασφαλή προετοιμασία

- και τους υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος 
Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Βασιλική Γιαννακοπούλου, την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου και την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Γεωργία Μπόζνου παρουσίασαν στους μαθητές των ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για το μαθητικό πληθυσμό, σχετική εισήγηση ακολουθούμενη από εκπαιδευτικό βίντεο και συζήτηση πάνω στην πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής.

Οι μαθητές επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον με το ανωτέρω θέμα και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη συζήτηση, καταθέτοντας τις δικές τους διατροφικές συνήθειες στην ομάδα υγείας.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Άργους «Παιδική Πολιτεία» κ. Κούλη, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Γιαλαμά, καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Α’ Ε.Σ.Υ.
ΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ