ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Την Τετάρτη η συνάντηση Νίκα - Καραμανλή για την σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος - Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:36:00 μ.μ. | | | | | |
Την Τετάρτη η συναντηση Νίκα - Καραμανλή για την σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος - Ναύπλιο
Ο σιδηρόδρομος βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων όσον αφορά τα έργα υποδομής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα οποία ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας θα συζητήσει με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, κατά τη συνάντηση που θα έχει μαζί του στην Αθήνα, αύριο Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.


Ειδικότερα, από τον Π. Νίκα θα τεθεί αφ’ ενός το ζήτημα της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο, με συμμετοχή και της Περιφέρειας, και αφ’ ετέρου το ζήτημα της παραχώρησης της χρήσης της μετρικής γραμμής στο τμήμα Κόρινθος – Πάτρα, μετά τη λειτουργία γραμμής κανονικού εύρους στο εν λόγω τμήμα.

Τα θέματα αυτά, εξ άλλου, θα συζητήσει ο περιφερειάρχης και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο, με τον οποίο θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη, στις 4 το απόγευμα.

Οσον αφορά τη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τα υπόλοιπα θέματα που θα θέσει ο περιφερειάρχης έχουν να κάνουν με το εθνικό, όσο και το επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης, ειδικότερα, θα θέσει στο τραπέζι κάθε ένα από τα σημαντικά οδικά έργα στην Περιφέρεια, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η σύνδεση του Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα / Σπάρτη), οι δρόμοι Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, Καλό Νερό – Τσακώνα και Σπάρτη – Γύθειο, ο περιφερειακός της Τρίπολης, καθώς και τα έργα ανάπλασης σε Ισθμό και Λουτράκι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ