ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Αγωνία για τα 4 μέλη πληρώματος ελληνικού πλοίου που απήγαγαν πειρατές στο Τόγκο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:46:00 μ.μ. | | | |
Αγωνία για τα 4 μέλη πληρώματος ελληνικού πλοίου που απήγαγαν πειρατές στο Τόγκο
 Πειρατές επιτέθηκαν σε ελληνικό πλοίο που έπλεε στα ανοιχτά του Τόγκο, στην Αφρική, συλλαμβάνοντας ως ομήρους το πλήρωμα. Όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό του Τόγκο, επρόκειτο για ένα τάνκερ με ελληνική σημαία.

«Τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, περίπου στις 3 τοπική ώρα, το τάνκερ Elka Aristotle δέχτηκε επίθεση περίπου 18 χιλόμετρα (11 μίλια) ανοιχτά του λιμανιού του Λόμε από ενόπλους» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ειδικότερα, πρόκειται για το ελληνικό πετρελαιοφόρο «ΕLKA Αριστοτέλης». Έχουν απαχθεί τέσσερα από τα 24 μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας υπήκοος. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, που έχουν απαχθεί, είναι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το πετρελαιοφόρο φυλασσόταν από ιδιώτες φύλακες, εκ των οποίων ένας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

Η ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρίας

Η διαχειρίστρια εταιρία, European Navigation Inc, σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η ασφάλεια του πληρώματος είναι ύψιστης σημασίας και πως κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει την γρήγορη και ασφαλή απελευθέρωση των απαχθέντων. Διευκρινίζει ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

Το δεξαμενόπλοιο αλλά και τα υπόλοιπα είκοσι μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η εταιρία ζητεί μάλιστα από τα ΜΜΕ, να σεβαστούν τόσο την ευαίσθητη φύση της υπόθεσης αλλά και τις οικογένειες των μελών του πληρώματος, σε αυτή τη δύσκολες στιγμές που περνούν.

Στενά παρακολουθούν την υπόθεση οι ελληνικές αρχές

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρία.

Πηγή: skai.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ