ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Για 8η χρονιά γιόρτασαν στο Κρανίδι την Ελιά και το Ελαιόλαδο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:41:00 π.μ. | | |
Για 8η χρονιά γιόρτασαν στο Κρανίδι την Ελιά και το Ελαιόλαδο (βίντεο)
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 8η γιορτή ελιάς και ελαιόλαδου στο Κρανίδι Ερμιονίδας στην Αργολίδα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί της Κυριακής ( 03/11) στον προαύλιο χώρο του πρώτου δημοτικού σχολείου και η προέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή . Σε αυτό βοήθησε και ο πολύ καλός καιρός που επικρατούσε την ώρα της εκδήλωσης .
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Σφυρής, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, Ανδρέας Πουλάς και Γιάννης Γκιόλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος ,ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΔΥΠΕΡ Τάσος Τόκας, ο δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδας Τάσος Λάμπρου, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Προσίλης, ο Ερμιονίτης περιφερειακός Σύμβουλος Αναστάσιος Γανώσης,η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Χρυσαυγή Μερτύρη, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ερμιονίδας Τόνια Αντωνοπούλου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κρανιδίου Νίκος Αντώνιοζας και δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης το παρόν έδωσαν όλοι σχεδόν οι πρόεδροι των κοινοτήτων της Ερμιονίδας.
Στα περίπτερα που είχαν στηθεί περιλαμβάνονταν εδέσματα με ελιές όλων των ειδών , πάστα ελιάς, παραδοσιακή σπανακόπιτα και τυρόπιτα, ελιά και κάπαρη, λιόψωμα , παξιμάδια με τομάτα φέτα και ελιές όπως και εμφιαλωμένο ελαιόλαδο από τοπικό εργοστάσιο της περιοχής της Ερμιονίδας σε διάφορες συσκευασίες.
Ξεχωριστή θέση είχε δε και η γευσιγνωσία φρέσκου ελαιολάδου με καψαλισμένο ψωμί. Για άλλη μία φορά υπήρχε και το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ» για όσους επιθυμούσαν να γίνουν δότες μυελού των οστών δίνοντας δείγμα . Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων (παράρτημα Άργους) και φυσικά από την Χορευτική ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας .
Βιβλιογραφία που αφορά το ελαιόλαδο αλλά και μία σύντομη παρουσίαση σε βιβλία παρελθόντων ετών παρουσίασε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου

Πηγές: sport-ermionida.blogspot.com | orangespotters.blogspot.com | modern-father.blogspot.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ