ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Δημήτρης Κωστούρος: Οι αποφάσεις για το στρατόπεδο Ναυπλίου είναι όλες μπροστά μας

Δημήτρης Κωστούρος: Οι αποφάσεις για το στρατόπεδο Ναυπλίου είναι όλες μπροστά μας.
 Η παραχώρηση του στρατοπέδου είναι μοναδική ευκαιρία στην ιστορία της πόλης αλλά και της περιοχής ολόκληρης. Δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι τώρα και δεν θα συμβεί ποτέ ξανά μια τόσο μεγάλη έκταση στο κέντρο του αστικού ιστού να παραχωρηθεί έχοντας όλες τις δυνατότητες να μελετηθεί συστηματικά και μακρόπνοα από τη μία και να λύσει άμεσα προβλήματα από την άλλη. 

Το στρατόπεδο είναι ένας τεράστιος χώρος 267 στρεμμάτων με πληθώρα εγκαταστάσεων.
Αν θελήσουμε να δούμε κάποιες απ’ τις πιο αυτονόητες προτάσεις,  θα δούμε την επιθυμία της περιφέρειας του Δήμου και κρίσιμων υπηρεσιών για τη δημόσια διοίκηση να στεγαστούν σε αυτούς τους χώρους. 

Θα δούμε θέματα όπως εκπαίδευση , αναψυχή , πράσινο να θέλουν επίσης να βρουν λύση και διέξοδο μέσα σε αυτή την έκταση.

Πόση έκταση χρειάζεται άραγε για να στεγαστούν αυτά που αναφέραμε; 10 , 20, 30 ,50, 70 στρέμματα; Με τα υπόλοιπα 200;

Οι αποφάσεις είναι όλες μπροστά μας.

Όμως θα πρέπει να σκεφτούμε τι θα ήταν το καλύτερο για τις γενιές που έρχονται και αν αυτό το καλύτερο είμαστε εμείς αυτοί που μπορούμε να το ξέρουμε.

Είναι πολλές οι ιδέες οι οποίες έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα όμως αν κάποιος ήθελε να δει από λίγο πιο μακριά και λίγο πιο αντικειμενικά και νηφάλια την ευκαιρία που παρουσιάζεται για την πόλη ,για το Δήμο και για το νομό ολόκληρο θα κάνω το ακόλουθο.

Θα καλούσε το μεγαλύτερο ίδρυμα της χώρας που ασχολείται με τον πολιτισμό , την τέχνη, την παιδεία, την καινοτομία , τον αθλητισμό , τον άνθρωπο να συμβάλει με μία ολοκληρωμένη μελέτη στο σχεδιασμό και στην αξιοποίηση του χώρου και αμέσως μετά στην υλοποίηση ενός project το οποίο θα καλούσε όλο τον κόσμο να έρθει να το επισκεφθεί. Μήπως είναι αυτό το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνουμε;

ΥΓ:Σε οποιοδήποτε μελετητή μπορούν να δοθούν κατευθύνσεις ή ακόμα και πράγματα τα οποία θα θέλαμε να υπάρχουν , να αναδειχθούν , να διατηρηθούν ή και να βρουν τη λύση τους. Παράδειγμα ένα μουσείο το οποίο να κάνει γνωστό στις επόμενες γενιές όπως ήταν το στρατόπεδο που θα έπρεπε να λείπει από έναν τέτοιο σχεδιασμό ή πόσα σχολικά συγκροτήματα θα θέλαμε να φτιάξουμε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ