ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Φρένο στην Αργολίδα στις εξαγωγές πορτοκαλιού - Πρόβλημα με την μειωμένη παραγωγή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:14:00 π.μ. | | |
Φρένο στην Αργολίδα στις εξαγωγές πορτοκαλιού - Πρόβλημα με την μειωμένη παραγωγή
Φρένο στις εξαγωγές πορτοκαλιού από την Αργολίδα έχει βάλει η μείωση της παραγωγής και η οψιμότητα του προϊόντος στην περιοχή.

Όπως εξηγεί ο Γιάννης Δημάκης, από τις ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, «υπάρχει σημαντική μείωση της παραγωγής και μεγάλη οψιμότητα που ήδη έχει φθάσει τις 15 ημέρες. Η μείωση της παραγωγής έχει φέρει μία αύξηση της τιμής και ενώ την περασμένη χρονιά κυμάνθηκε από τα 0,24 ευρώ έως τα 0,28 ευρώ, αυτήν τη στιγμή, είναι από 0,28 ευρώ έως 0,30 ευρώ. Βέβαια, σε καμία περίπτωση η αύξηση της τιμής δεν μπορεί να καλύψει την απώλεια από τη μείωση της παραγωγής».

Δεδομένες πρέπει να θεωρούνται οι επιπτώσεις και στα χυμοποιεία της Αργολίδας. «Θα αναγκαστούμε να πάρουμε από άλλους νομούς και αυτό σημαίνει αύξηση του κόστους, ενώ θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη η μείωση του τζίρου», επισημαίνει ο κ. Δημάκης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις του προέδρου της ΚΑΣΟΑ Δαναός, Γιώργου Ντόκου, που επισημαίνει ότι η μείωση είναι της τάξης του 20%-30%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αργολίδα δραστηριοποιούνται έξι εργοστασιακές μονάδες χυμοποιίας. Oι ποσότητες πορτοκαλιών, που οδηγήθηκαν για χυμοποίηση το έτος μεταποίησης 2018 (1/1-31/12/2018), ήταν συνολικά 107.090.689 κιλά, από τα οποία τα 62.090.689 κιλά ήταν εντός του καθεστώτος της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Γιώργος Αργυρίου
Πηγή:ypaithros.gr


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ