ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ακριβοπληρώνονται οι λίγες κλημεντίνες στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:21:00 π.μ. | | |
Ακριβοπληρώνονται οι λίγες κλημεντίνες στην Αργολίδα
Πριν ακόµα ξεκινήσει και επίσηµα η χρονιά, οι κληµεντίνες είχαν γνωρίσει σηµαντική ζήτηση εντός και εκτός συνόρων, µε την προσφορά σε µα όψιµη εµπορική σεζόν, όπως είναι η φετινή που καθυστερεί το πρασίνισµα των καρπών, να εξασφαλίζει µια τέτοια ισορροπία στις αγορές, που να επιτρέπει υψηλές τιµές παραγωγού τουλάχιστον µέχρι το τέλος του έτους.

Σε αυτό το πλαίσιο, κτήµατα στην Αργολίδα των οποίων η παραγωγή εξάγεται στο εξωτερικό, πέτυχαν τιµές παραγωγού κοντά στα 50 λεπτά το κιλό, όταν πέρυσι µετά βίας ξεπερνούσαν τα 30 λεπτά. Σηµειώνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή η παραγωγή είναι µειωµένη από 20% έως 50%, µε τη µέση τιµή παραγωγού να διαµορφώνεται περί τα 45 λεπτά, ενώ η συγκοµιδή βρίσκεται στο 30% της αναµενόµενης παραγωγής.

Στα 35 λεπτά διαµορφώνεται η τιµή παραγωγού στη Θεσπρωτία, 10 λεπτά πάνω από το περσινό σκορ, µε την παραγωγή να είναι µειωµένη κατά 25% σε σχέση µε την προηγούµενη χρονιά, ενώ από εδώ και πέρα µόνη πρόκληση για τους παραγωγούς είναι οι βροχές και οι υψηλές για τα δεδοµένα της εποχής θερµοκρασίες, που θα µπορούσαν να επιφέρουν πλήγµατα στην ποιότητα του καρπού.

Την ίδια στιγµή, στα 30 λεπτά επί δέντρου διαµορφώνονται οι τιµές στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Αξίζει να σηµειωθεί ότι η ζήτηση από τις εξωτερικές αγορές είναι ενδιαφέρουσα, µε το µείγµα στην αγορά να µην επιτρέπει µεταβολή στις τιµές παραγωγού παρά µόνο ανοδική. Άνθρωποι της αγοράς εκτιµούν ότι ο µεγαλύτερος όγκος θα έχει απορροφηθεί µέχρι τα Χριστούγεννα.

Πέτρος Γκόγκος
Πηγή: agronews.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ