ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Γ. Μαλτέζος: Σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας μία εξαιρετική μελέτη για την αποκατάσταση του Αγίου Νικολάου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:19:00 μ.μ. | | | | |
 Μαλτέζος: Σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας μία εξαιρετική μελέτη για την αποκατάσταση του Αγίου Νικολάου
Έναρξη σήμερα της διαδικασίας αποκατάστασης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε η εκπόνηση της μελέτης αποκατάστασης από το γραφείο της Μαρίνας Μυριανθέως, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή του Πολυτεχνείου, αρχιτέκτονα Πέτρου Κουφόπουλου.

Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή είχε προκρίνει τη λύση της προγραμματικής σύμβασης με αναπτυξιακή εταιρεία για την εκπόνηση μελέτης με κόστος 65.000,00 ευρώ για την Περιφέρεια και 35.000,00 για το δήμο Ναυπλιέων (102.000,00 συνολικά) και χρόνο αποπεράτωσης της μελέτης τα τρία έτη, με κίνδυνο αφ’ενός να χαθεί η δυνατότητα ένταξης του έργου στο παρόν πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αφετέρου να κινδυνεύσει το μνημείο με κατάρρευση!
Αντί αυτού, μετά από συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων, δηλαδή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας, του Δήμου Ναυπλιέων, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποφασίστηκε η ανάθεση της μελέτης στο ως άνω γραφείο εγνωσμένης εμπειρίας και κατάρτισης, χωρίς κανένα κόστος για την Περιφέρεια με μόνη την καταβολή των 35.000 € από το Δήμο και με χρόνο αποπεράτωσης της μελέτης τους τρεις μήνες.

Με τον τρόπο αυτό, πολύ σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας μία εξαιρετική μελέτη, η οποία αφού λάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις απαραίτητες εγκρίσεις από το ΥΠΠΟ θα μπορέσουμε να την εντάξουμε στο τρέχον πρόγραμμα ΕΣΠΑ, εξασφαλίζοντας έτσι η Περιφέρεια την απαραίτητη χρηματοδότηση για την εκτέλεση του έργου μέσω ΕΣΠΑ για ένα τόσο σημαντικό μνημείο που αποτελεί τοπόσημο για το Ναύπλιο και το λαό του Ναυπλίου.

Γιάννης Μαλτέζος
Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ