ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Προβολές δύο νέων ντοκιμαντέρ στον Δον Κιχώτη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:14:00 μ.μ. | | |
Ο Δον Κιχώτης (Καλαμαρά 4, Άργος) φιλοξενεί δύο νέα και πολύ ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, που σίγουρα θα εμπλουτίσουν την σκέψη μας και θα προβληματίσουν. 

Σας προσκαλούμε να τα παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε στις συζητήσεις με τους συντελεστές τους.
Την Δευτέρα 2/12 στις 8μμ προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ “Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε Τις Ντομάτες” και συζήτηση (μέσω skype) με την σκηνοθέτρια Μαριάννα Οικονόμου.

Σύνοψη:

Σε ένα χωριό του θεσσαλικού κάμπου που αργοπεθαίνει, δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες, αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή. Με λίγη βοήθεια από τη μουσική του Βάγκνερ που παίζουν στα χωράφια και τις ιστορίες που διηγούνται για να πάρουν κουράγιο, επιχειρούν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά με τη βιολογική καλλιέργεια ενός παλιού σπόρου ντομάτας. Με χιουμοριστική και ποιητική ματιά, η ταινία μιλάει για τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων, τη σημασία να βλέπει κανείς τη ζωή διαφορετικά και να επαναπροσδιορίζεται σε δύσκολους καιρούς.

Την Κυριακή 8/12 στις 7μμ προβολή του ντοκιμαντέρ “Ίχνη” και συζήτηση με τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ Σοφία Ιορδανίδου (έρευνα και παραγωγή) και Λεωνίδα Βατικιώτη (έρευνα και τεκμηρίωση) και .

Σύνοψη:

Σαράντα πέντε χρόνια μετά την παράνομη εισβολή, ένα ντοκιμαντέρ επαναφέρει στο προσκήνιο μια πληγή της Κύπρου που μένει ακόμη ανοιχτή: τους αγνοούμενους του 1974. Στο ντοκιμαντέρ Ίχνη, συγγενείς των αγνοουμένων, δημοσιογράφοι και επιστήμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό επαναφέρουν και αναλύουν το ζήτημα των Αγνοουμένων. Δείχνουν ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος να ξεχάσει.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ