ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Όχι στην Καταπάτηση και Καταστολή της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των Δικαιώματων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:28:00 μ.μ. | |
Όχι στην Καταπάτηση και Καταστολή της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των Δικαιώματων
Ο Μανώλης Βέμης Συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων για την επέτειο του Πολυτεχνίου :
«Οι νέοι του Πολυτεχνείου δεν γεννήθηκαν ήρωες, οι μητέρες τους παιδιά τους γέννησαν. 

Οι πράξεις τους έκαναν ήρωες, που με αυταπάρνηση αναμετρήθηκαν με την χούντα χωρίς ίχνος δισταγμού, έτοιμοι για όλα, γνωρίζοντας ότι οι συνέπειες θα ήταν βαριές. Άφησαν βαθύ το σημάδι τους στην ιστορία του τόπου ώστε να θυμόμαστε ότι 'για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ'». ανέφερε η Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ Κατερίνα Ανδρικοπούλου μετά την κατάθεση στεφανιού τιμώντας τους πεσόντες αγωνιστές.

Σαράντα έξι χρόνια μετά το Πολυτεχνείο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προτάσσει το δόγμα «Νόμος και Τάξις» και κλιμακώνει επικίνδυνα την αστυνομική βία και τον αυταρχισμό, ιδιαίτερα ενάντια στη νεολαία. Η ελληνική κοινωνία οφείλει να αντισταθεί στην εξοικείωση με την "κανονικότητα" της βίας, να αντιληφθεί πως το ζήτημα της αυταρχικοποίησης της εξουσίας την αφορά και την αγγίζει άμεσα».

Οι δυνάμεις καταστολής, που σήμερα υποτίθεται πως επιτίθενται κατά «αντιεξουσιαστών» και «μπαχαλάκηδων», αύριο θα δέρνουν τα ίδια τους τα παιδιά γιατί απέχουν απ’ τα μαθήματά τους, τους εργαζόμενους σε μια επιχείρηση γιατί περιφρουρούν την απεργία τους, τους συμμετέχοντες σε μια πορεία γιατί παρέκκλιναν από την προβλεπόμενη λωρίδα κυκλοφορίας, θα εισβάλλουν σε μαγαζιά και θα εξευτελίζουν τους θαμώνες τους (όπως πρόσφατα)… Θα είναι τα ΜΑΤ που θα ξεσπιτώνουν βίαια τον κόσμο από τα σπίτια του, αφού οι τράπεζες θα τα έχουν βγάλει στο σφυρί.
Έχουμε δει τέτοιες εικόνες σε χώρες όπου κυβερνούν νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις.
Το Πολυτεχνείο και οι Ήρωες του μας θυμίζουν ότι χρειάζονται εγρήγορση κι αποφασιστικότητα για να μην τις δούμε κι εδώ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ