ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας: Εμπρός για τις εξεγέρσεις της εποχής μας!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:28:00 μ.μ. | | | | |
Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας: Εμπρός για τις εξεγέρσεις της εποχής μας!
Όλες/οι στην συγκέντρωση και πορεία στις 17 Νοέμβρη για την εξέγερση του Πολυτεχνείου 

Ο φετινός αγωνιστικός γιορτασμός της 46ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου βρίσκει τη χώρα με κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία χωρίς ενδοιασμούς και με τις πιο ακραίες αυταρχικές μεθόδους, προχωρά στην εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου και αντικοινωνικού προγράμματός της.

Οι ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ στην οικονομία συνοδεύονται από αντιδραστικές πρακτικές ωμού αυταρχισμού και ακραίας καταστολής. Λίγες ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, πάνοπλες δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ εγκλωβίζοντας 300 φοιτητές και συνεχίζουν με ένα κύμα συλλήψεων, ξυλοδαρμού και κατατρομοκράτησης των φοιτητών. Με την κατάργηση και παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και τη βίαιη αστυνομική καταστολή του φοιτητικού κινήματος επιχειρούν τη φίμωση των μαχητικών διεκδικήσεων της νεολαίας.

Από την μεγάλη ΕΑΜική αντίσταση έως το ’73 στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου και μέχρι τις σύγχρονες λαϊκές εξεγέρσεις του Δεκέμβρη του 2008, τις παλλαϊκές και μαχητικές αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις και το περήφανο και προδομένο ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, ένα κοινό κόκκινο νήμα διαπερνούσε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Τα αδικαίωτα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, πραγματική δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία. Κι αυτά παραμένουν και σήμερα όσο ποτέ επίκαιρα και αναγκαία.

Η μεγάλη παλλαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει ότι ο λαός και η νεολαία μπορεί να αγωνιστεί και να νικήσει ακόμη και τον πιο σκληρό αντίπαλο, ακόμη και ενάντια στο κράτος της δικτατορίας, των βασανιστηρίων, των φυλακών, της εξορίας.

Μπορούμε και τώρα να αντισταθούμε και να νικήσουμε.

Αρκεί να συμβάλλουμε σε μία νέα άνθηση των κοινωνικών αγώνων στη βάση των πραγματικών προβλημάτων του λαού και της νεολαίας.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία –Εθνική Ανεξαρτησία-Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μπορούν και πάλι να μπουν στην προμετωπίδα των αγώνων και νοηματοδοτούν εκ νέου την μαζική αντίσταση των φοιτητών, των νέων που στέκονται απέναντι στα ΜΑΤ προασπιζόμενοι τις λαϊκές ελευθερίες. Αυτοί οι αγώνες μας γεμίζουν ελπίδα.

Ο αγώνας των φοιτητών ενάντια στην παραβίαση και κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τη διάλυση του εργασιακού μέλλοντος και για ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, οι εργατικές αντιστάσεις σε εργασιακούς χώρους και οι λαϊκές κινητοποιήσεις μπορούν και πρέπει να είναι η αφετηρία για ένα νέο κύκλο ενωτικών, μαζικών και νικηφόρων αγώνων του λαού και της νεολαίας.

Τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ας εμπνεύσουν ανατρεπτικά, δημιουργικά κι ελπιδοφόρα τον λαό και τη νεολαία.

Ο αγώνας συνεχίζεται! Η ΛΑ.Ε. Αργολίδας συμμετέχει στο κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων και του Αντιφασιστικού Μετώπου Αργολίδας.

ΟΛΕΣ-ΟΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5:00 Μ.Μ. 
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ