ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Ναύπλιο για τις απολύσεις στη «ΣΕΛΟΝΤΑ»

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Ναύπλιο για τις απολύσεις στη «ΣΕΛΟΝΤΑ»
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Ναύπλιο, με αίτημα να παρθούν πίσω οι πέντε απολύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η εργοδοσία της επιχείρησης «Σελόντα», πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης το Συνδικάτο Γάλακτος -Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας.

Η κινητοποίηση έγινε στα πλαίσια της προγραμματισμένης τριμερούς συνάντησης, στην οποία πήραν μέρος απολυμένοι εργαζόμενοι. Ανάμεσα στους απολυμένους βρίσκεται και ένας εργαζόμενος εκλεγμένος στη διοίκηση του κλαδικού Συνδικάτου.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας όχι μόνο δεν εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να συζητήσουν για την επιστροφή των απολυμένων στη δουλειά, αλλά ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης νέες απολύσεις! Συγκεκριμένα, στο όνομα της εξαγοράς και συγχώνευσης των επιχειρήσεων «Νηρέας» και «Σελόντα», που καθιστά το νέο επιχειρηματικό σχήμα μεγαθήριο σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, προανήγγειλαν απολύσεις και κλείσιμο τμημάτων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της ΕΕ.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι απαίτησαν τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων στα επιχειρηματικά σχήματα που θα προκύψουν από τις αναδιαρθρώσεις στις ιχθυοκαλλιέργειες. Ταυτόχρονα κατέστησαν σαφές πως οι πέντε απολύσεις, παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας να θολώσει τις αιτίες τους, έγιναν λόγω της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων. Έτσι, οι τέσσερις εργαζόμενοι απολύθηκαν αφού διεκδίκησαν μια σειρά μέτρα για την προστασία τους και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ενώ στη συνέχεια απολύθηκε και ο εκλεγμένος συνδικαλιστής που αντέδρασε και ζήτησε την επαναπρόσληψή τους.

Αμέσως μετά και ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους για τις εξελίξεις, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου ξεκαθάρισαν ότι η μάχη για να παρθούν πίσω οι απολύσεις συνεχίζεται και εντείνεται μπροστά στα σχέδια της εταιρείας να πετάξει κι άλλους εργαζόμενους στην ανεργία. Απέναντι στις τρομοκρατικές απολύσεις, αλλά και στα επενδυτικά σχέδια, η υλοποίηση των οποίων συνοδεύεται από νέα επίθεση στους εργαζόμενους, η Ομοσπονδία καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους να παλέψουν για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας καθώς και για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Υδατοκαλλιεργειών, με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ