ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Αργολίδα: Με πορτοκάλια τίμησαν τα Εισόδια της Παναγίας στη Νέα Τίρυνθα (βίντεο)

Με πορτοκάλια τίμησαν τα Εισόδια της Παναγίας στη Νέα Τίρυνθα (βίντεο)
 Με κάθε λαμπρότητα τιμάται η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Νέας Τίρυνθας του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα.

Με πορτοκάλια τίμησαν τα Εισόδια της Παναγίας στη Νέα Τίρυνθα (βίντεο)
Την παραμονή της εορτής ,Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός ιερουργούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδας Χρυσόστομου Μιχαλόπουλου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας της Πορτοκαλούσας όπως οι ντόπιοι ονομάζουν, σε όλο το δημοτικό διαμέρισμα προς ευλογία των κατοίκων και των πιστών.
Η κωμόπολη της Νέας Τίρυνθας είναι χτισμένη μέσα στο κάμπο της Αργολίδας όπου κύριο προϊόν παραγωγής είναι τα πορτοκάλια.
Κάθε χρόνο οι κάτοικοι του χωριού φέρνουν στο ναό πορτοκάλια ,μιας και το κύριο προϊόν της περιοχής είναι το πορτοκάλι και στολίζουν το ναό με αυτά.
Μετά το πέρας του εσπερινού ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τίρυνθας διοργάνωσε εκδήλωση με χορευτικά και γεύσεις με άρωμα πορτοκαλιού στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μάγειρες και ζαχαροπλάστες της σχολής ΟΑΕΔ, όπου έφτιαξαν διάφορα γλυκίσματα με πρώτο υλικό το πορτοκάλι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ