ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Οι ιστορικές μνήμες θα ζωντανέψουν στην επετειακή εκδηλωση για την απελευθέρωση του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:11:00 π.μ. | | | |
Οι ιστορικές μνήμες θα ζωντανέψουν στην επετειακή εκδηλωση για την απελευθέρωση του Ναυπλίου
Το Σάββατο και την Κυριακή 23 και 24 Νοεμβρίου 2019 το Ναύπλιο θα γιορτάσει την ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης μας που έγινε στις 30 Νοεμβρίου 1822 από τον Σταϊκούλη Σταϊκόπουλο, τον Δημήτριο Μοσχονησιώτη και τα παλικάρια τους.

Η κατάληψη του κάστρου του Παλαμηδιού και η απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου σηματοδότησε την ίδρυση του νεότερου ελληνικού Κράτους.
Στ΄ Ανάπλι, την πρωτεύουσα και καρδιά του Κράτους, συνέβησαν όλα εκείνα τα μεγαλειώδη και τραγικά γεγονότα της Ιστορίας μας που μας διδάσκουν και μας εμπνέουν… Η καταδίκη του Γέρου του Μοριά, η δολοφονία του Κυβερνήτη, η άφιξη του Όθωνα, η συγκρότηση του νεοσύστατου Κράτους … όλες οι σκοτεινές και μαύρες σελίδες των εμφυλίων σπαραγμών… αλλά και οι χρυσές σελίδες που φέρουν το όνομα της ελευθερίας…

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19.00΄, 197 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας, στην αίθουσα του Βουλευτικού θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Βερέμης.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων, τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) και τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ που είναι πάντοτε παρόντες στις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης και αποτίνουν φόρο τιμής στους απόντες και παρόντες πρωταγωνιστές της Ιστορίας.

Την όλη εκδήλωση θα πλαισιώσει η δημοτική χορωδία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου και η περηφάνια των δημοτών θα μοιραστεί με όλους εκείνους που θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά τους στην ποιότητα της πόλης μας …

Η ομάδα ΄΄Στάικος Σταϊκόπουλος 1822 – Φρουρά Ναυπλίου΄΄, το άγημα Καρατζά Πατρών και ο όμιλος ΄΄Οι Ταξιάρχες΄΄ θα πλαισιώσουν όλες τις εκδηλώσεις, δίνοντας ΄΄χρώμα εποχής΄΄ στο συναίσθημα των συμμετεχόντων.
Οι Αναπλιώτες έχουν την δική τους γιορτή της ανάμνησης του παρελθόντος και του οδηγού του μέλλοντος … μια γιορτή, όμως, που δεν ανήκει μόνο στους Αναπλιώτες αλλά σε όλους τους Έλληνες.

Βέβαια, οι εκδηλώσεις δεν εξαντλούνται και δεν περιορίζονται στο βράδυ του Σαββάτου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του διημέρου ο Δήμος Ναυπλιέων έχει εντάξει την διεξαγωγή του 5ου ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟΥ ΑΘΛΟΥ και, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, πολλές άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ