ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Μέλη του Συλλόγου Αργείων "Ο Δαναός" στη Μονή Οσίου Λουκά, στο Δίστομο και την Αράχωβα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:31:00 μ.μ. | | | | |
Μέλη του Συλλόγου Αργείων "Ο Δαναός" στη Μονή Οσίου Λουκά, στο Δίστομο και την Αράχωβα
Εξαιρετικά από κάθε πλευρά εξελίχθηκε η προγραμματισμένη για την Κυριακή [25/11] ημερήσια εκδρομή του Συλλόγου μας σε Μονή Οσίου Λουκά, Δίστομο και Αράχωβα.

Το εκ των προτέρων μεγάλο ενδιαφέρον και η απόλυτη συμμετοχή των μελών και φίλων του Δαναού, έδωσε και πάλι το συνεπές ευδιάθετο χρώμα των εκδρομών μας. 
Ξεκινήσαμε με την επίσκεψη στην ιστορική Ι.Μ.Οσίου Λουκά στο Στείρι της Βοιωτίας, όπου μετα προσυνεννόησή μας ο π.Γρηγόριος μας ξενάγησε ευγενικά στον χωρο και μας ανέλυσε τόσο το θρησκευτικό όσο και το ιστορικό παρελθόν της Μονής. 
Η άψογη αποκατάσταση της Ι.Μονής ως κηρυγμένου πλέον απο την Unesco ως Mνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς, έδωσε ένα ακόμη τόνο στις ήδη εξαιρετικές μας εντυπώσεις.
 Συνεχίσαμε πρός το μαρτυρικό Δίστομο , εναν τόπο όπου στις 10/6/1944 οι Γερμανοί σκότωσαν 228 κατοίκους και μεταβήκαμε στο επιβλητικό μαυσωλείο μνήμης, όπου αποτίσαμε φόρο τιμής στα θύματα εκείνης της ανήκουστης θηριωδίας. 
Τέλος καταλήξαμε στην κοσμική πλέον Αράχωβα, όπου απολαύσαμε τα όμορφα σοκάκια της, τα αρώματα του μεγαλόπρεπου Παρνασσού αλλα και τιμήσαμε δεόντως, τόσο τα τοπικά εδέσματα όσο και τα φημισμένα της προίόντα ! 
Μετα απο ένα ζεστό καφέ το απόγευμα ξεκινήσαμε για την επιστροφή, εν όψει και της απειλούμενης βραδυνής κακοκαιρίας, Φθάνοντας σχετικά νωρίς το βράδυ, μας υποδέχθηκε στο Αργος μιά έντονα βροχερή εικόνα , εντελώς διαφορετική από την ημέρα μας που κύλησε απόλυτα ομαλά..!! 
Πολλές ευχαριστίες απο τον Σύλλογό μας πρός όλους που συμμετείχαν, αλλα και υποσχέσεις και για άλλες ψυχαγωγικές & ενημερωτικές εκδρομικές προτάσεις, στο άμεσο μέλλον των προγραμματισμών μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ