ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Ξεκινούν οι χειμωνιάτικες κινηματογραφικές βραδιές στο ΦΟΥΓΑΡΟ (πρόγραμμα)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:08:00 π.μ. | | |
Ξεκινούν οι χειμωνιάτικες κινηματογραφικές βραδιές στο ΦΟΥΓΑΡΟ (πρόγραμμα)
 Το FOUGARO ARTCENTER και η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, πιστοί στο χειμερινό τους ραντεβού, σας προσκαλούν σε μαγευτικές κινηματογραφικές βραδιές με ταινίες και ερμηνείες που σημάδεψαν την ιστορία της 7ης τέχνης.

Από την Κυριακή 24/11 και κάθε Κυριακή στις 20:00 στο Space9 ο.... παλιός καλός κινηματογράφος με την αξεπέραστη διαχρονικότητά του, ξανά στη μεγάλη οθόνη!

Πρόγραμμα Προβολών:

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11: "Σινεμά ο Παράδεισος" - Giuseppe Tornatore, 1988
Το αριστούργημα του Τζουζέπε Τορνατόρε κυκλοφόρησε το 1988 και πήρε το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Η ταινία αφηγείται τη ζωή σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, όπου ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες. Ύστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία… Η ταινία είναι βασισμένη στη ζωή του σεναριογράφου/σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε.

ΚΥΡΙΑΚΗ 01/12: "Πολίτης Κέιν" - Orson Welles, 1941

Η ταινία ξεκινάει με το θάνατο του μεγιστάνα και μεγαλοεκδότη Τσαρλς Φόστερ Κέιν. Λίγο πριν το θάνατό του, ο Κέιν αναφωνεί τη λέξη «Ρόουζμπαντ». Ένας νεαρός δημοσιογράφος, προσπαθώντας να καταλάβει το νόημα της λέξης, θα ξεκινήσει μία έρευνα για να ανακαλύψει ποιος ήταν πραγματικά ο Τσαρλς Φόστερ Κέιν. Ταινία-ορόσημο του αμερικανικού σινεμά, με φοβερές αφηγηματικές καινοτομίες για την εποχή του, που εισάγουν τον κινηματογράφο στην περιπέτεια της γραφής. Η καλύτερη αμερικανική δημιουργία σύμφωνα με τη γνώμη των περισσοτέρων κριτικών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 08/12: "Καζαμπλάνκα" - Michael Curtiz, 1942


Στην Καζαμπλάνκα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένας Αμερικανός συναντά την παλιά του αγαπημένη, παντρεμένη τώρα με έναν άλλον, η οποία χρειάζεται τη βοήθειά του για να διαφύγει από τη χώρα. Η ταινία έλαβε οκτώ υποψηφιότητες και κέρδισε τρία Όσκαρ, ανάμεσα τους Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας, οι αξέχαστες στιχομυθίες της και η μουσική της, έγιναν όλα πασίγνωστα στην λαϊκή κουλτούρα. Η ταινία σταθερά, ακόμα και σήμερα, κατατάσσεται ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/12: "Η Γκαρσονιέρα" - Billy Wilder, 1960

Ο Μπαντ Μπάξτερ, υπάλληλος σε μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία, καλοπιάνει τους ανωτέρους του δανείζοντάς τους το διαμέρισμά του για τις "διακριτικές" ερωτικές στιγμές τους. Τα πράγματα όμως θα περιπλακούν όταν θα συναντήσει την ερωμένη του μεγάλου αφεντικού, την οποία ερωτεύεται. Πρόκειται για μια από τις πιο πικρές κωμωδίες όλων των εποχών με εκπληκτικές σεναριακές ανατροπές, σπουδαίους ρόλους και εξαιρετική ασπρόμαυρη φωτογραφία από τον Τζότζεφ Ντε Λα Σελ. Το φιλμ κέρδισε τα Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, καλλιτεχνικής διεύθυνσης και μοντάζ, ενώ προτάθηκε για Όσκαρ α´ ανδρικού και α΄ γυναικείου ρόλου, β΄ ανδρικού ρόλου, φωτογραφίας και ήχου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/12: "Ο Γατόπαρδος" - Luchino Visconti, 1963

Το 1860 ένας Σικελός αριστοκράτης βιώνει το τέλος της παντοδυναμίας του, σε αντίθεση με το δυναμικό ανιψιό του που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη νέα τάξη πραγμάτων. Το χρονικό της πτώσης της αριστοκρατίας, μέσα από τα μάτια του Σικελού πρίγκιπα Σαλίνα. Άψογα θλιμμένος ευγενής ο Μπαρτ Λάνκαστερ, γοητευτική Κλαούντια Καρντινάλε (στο ρόλο της αγαπημένης του, Ανγκελίνα), και μια από τις πιο όμορφες στιγμές του Λουκίνο Βισκόντι. Η ταινία, βασισμένη σε μυθιστόρημα του Τζουζέπε Τομάζι Ντι Λαμπεντούζα, βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα, στο Φεστιβάλ των Καννών του 1963.

Έναρξη 8μμ
275204738 | info@fougaro-library.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ