ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Η Επίδαυρος στο διεθνές συνέδριο τουρισμού ΙΤCD στην Κροατία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:26:00 π.μ. | | |
Η Επίδαυρος στο διεθνές συνέδριο τουρισμού ΙΤCD στην Κροατία
 Στην Κροατία και στο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού ITCD 2019 στο Ντουμπρόβνικ βρέθηκε η Επίδαυρος με την παρουσία του Δημήτρη Γκίνη, μέλους του τοπικού συμβουλίου της Αρχαίας Επιδαύρου, την Πέμπτη 07 Νοεμβρίου. 

 Ο καθηγητής Kaiser-Jovy παρουσία του καθηγητή Dr. TimoBecker, παρουσίασε τα αποτελέσματα της εφαρμοσμένης έρευνας του με τίτλο Η συμβολή των αθλητικών εκδηλώσεων στην ανάπτυξη των ελληνικών τουριστικών προορισμών. Το ITCD είναι ένα από τα σημαντικότερα φόρουμ για την παρουσίαση και συζήτηση της έρευνας αιχμής και των νέων τάσεων στην ανάπτυξη του τουρισμού. 
Ο Καθηγητής Kaiser-Jovy επεσήμανε ότι "Η έρευνά μας δείχνει ότι οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη μιας περιοχής. Η τοπική κοινωνία μπορεί να επωφεληθεί με πολλούς τρόπους, άμεσα και έμμεσα. Η ενσωμάτωση τέτοιων εκδηλώσεων σε μια γενική στρατηγική για το μάρκετινγκ προορισμού και η συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού και άλλων ομάδων ενδιαφερομένων μπορεί να οδηγήσει στην ευημερία και στη βιώσιμη ανάπτυξη ενός τουριστικού προορισμού.΄΄ 
Το Καλοκαιρινό Σχολείο (summerschool) της Επίδαυρου είναι ένα ακαδημαϊκό γεγονός, το οποίο διοργανώνεται εδώ και 10 χρόνια στην Παλαιά Επίδαυρο με την υποστήριξη του Δήμου Επιδαύρου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο ιδρυτής και διοργανωτής της εκδήλωσης καθηγητής Dr. SebastianKaiser-Jovy (Πανεπιστήμιο του Heilbronn GER) στοχεύει στη συγκέντρωση φοιτητών, ακαδημαϊκών και επαγγελματιών από όλο τον κόσμο και από διάφορους τομείς εμπειρογνωμοσύνης και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους βιώσιμης τουριστικής, οικονομική και πολιτιστικής ανάπτυξης για την Επίδαυρο και την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. Επίκεντρο αυτής της έρευνας είναι η αναζήτηση νέων τρόπων επέκτασης της τουριστικής περιόδου με τη δημιουργία μοναδικών πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων γύρω από τα διάσημα ιστορικά μνημεία της.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΡΟΝΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ