ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Ο "Δον Κιχώτης" προβάλει το ντοκιμαντέρ "ΙΧΝΗ" για τους αγνοούμενους του 1974 στην Κύπρο

Ο Δον Κιχώτης προβάλει το ντοκιμαντέρ "ΙΧΝΗ" για τους αγνοούμενους του 1974 στην Κύπρο
Μετά το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τις διακρίσεις που απέσπασε σε Λονδίνο και Χαλκίδα, την παρουσίαση του πριν λίγες μέρες στο Ευρωκοινοβούλιο και τις πετυχημένες προβολές σε Κύπρο, Παλαιστίνη και σε πόλεις της Ελλάδας, το ντοκιμαντέρ ΊΧΝΗ φθάνει την Κυριακή 8/12 στο Άργος. 

Η προβολή θα γίνει στον χώρο του Δον Κιχώτη (Καλαμαρά 4) στις 7μμ. (είσοδος ελεύθερη).
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ Λεωνίδα Βατικιώτη (έρευνα και τεκμηρίωση) και Σοφία Ιορδανίδου (έρευνα και παραγωγή) για αυτά που θέτει το ντοκιμαντέρ αλλά και γενικότερα για τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις στην περιοχή.
Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ Ίχνη:

Σαράντα πέντε χρόνια μετά την παράνομη εισβολή, τα «Ίχνη» διερευνούν το ζήτημα των αγνοουμένων, ως ένα ζήτημα που αποτελεί ανοιχτή πληγή για την Κυπριακή Δημοκρατία, από τη σκοπιά του διεθνούς δικαίου, της έννομης τάξης και του ανθρώπινου κόστους. Συγγενείς των αγνοουμένων, δημοσιογράφοι και επιστήμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό επαναφέρουν και αναλύουν το ζήτημα των Αγνοουμένων και δείχνουν ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος να ξεχάσει. 

Όπως σημειώνει και η παραγωγός Σοφία Ιορδανίδου: «Είναι ένα θέμα που καίει, εκατοντάδες οικογένειες συνεχίζουν να ψάχνουν τους δικούς τους ανθρώπους. Θεωρήσαμε ότι πρέπει να αναδειχθεί για άλλη μια φορά το θέμα ως αποτέλεσμα πολέμου ή παράνομης εισβολής μιας τρίτης χώρας. Και ένα πρόβλημα το οποίο επαναλαμβάνεται και παραμένει άλυτο, μια ανοιχτή πληγή.».

Παραγωγή: Advanced Media Institute / Σκηνοθεσία: Θάνος Τσάντας / Σενάριο: Άρης Χατζηστεφάνου / Επιστημονική Επιμέλεια: Λεωνίδας Βατικιώτης / Υπεύθυνη Έρευνας και Παραγωγής: Σοφία Ιορδανίδου / Διάρκεια: 38’

ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΚΑΛΑΜΑΡΑ 4, ΑΡΓΟΣ


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ