Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019

Πήρε έγκρισή από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2020

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:45:00 μ.μ. | |
Πήρε έγκρισή από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2020
 Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά την ειδική συνεδρίαση του σώματος, σήμερα Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2020.

Το σχέδιο προϋπολογισμού εγκρίθηκε, ειδικότερα, με 25 ψήφους υπέρ, 4 κατά (Θανάσης Πετράκος, Δημοσθένης Δρούγκας, Νίκος Γόντικας και Δημήτρης Τζεμπετζής), ενώ με λευκό εκφράστηκε η Δήμητρα Λυμπεροπούλου.

Κατά δήλωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πέτρου Τατούλη, ο συνδυασμός του υπερψήφισε μόνο τις δαπάνες για τη μισθοδοσία, τη δακοκτονία, την πρόνοια και τη μεταφορά μαθητών.

Απευθυνόμενος στο σώμα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός “δεν εκφράζει την πολιτική βούληση της περιφερειακής αρχής, είναι ένας διαχειριστικός προϋπολογισμός που υπακούει στο νόμο και τίποτ’ άλλο” όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, τονίζοντας πάντως ότι στην πορεία θα υπάρξουν αρκετές αναμορφώσεις του.

Ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός συντάχθηκε από την υπηρεσία σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη έγκριση από το παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, με συνέπεια -ως εκ τούτου- να μην υπάρχει δυνατότητα μεταβολής του στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, τα έσοδα της Περιφέρειας για το 2020 εκτιμώνται σε 110.953.616,46 ευρώ, τα έξοδα σε 164.242.112,72 ευρώ, με το έλλειμμα των 53.288.496,26 ευρώ να είναι καλυπτόμενο από το προβλεπόμενο ταμειακό υπόλοιπο του τρέχοντος οικονομικού έτους 2019.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ