ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Ελεύθερος αφέθηκε ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός που είχαν απαγάγει πειρατές στο Τόγκο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:58:00 μ.μ. | | | |
Ελεύθερος αφέθηκε ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός που είχαν απαγάγει πειρατές στο Τόνγκο
 Τέλος στην αγωνία της οικογένειας του 20χρονου δόκιμου μηχανικού που πριν από μερικές εβδομάδες είχε απαχθεί από πειρατές που έκαναν ρεσάλτο στο ελληνόκτητο πλοίο Elka Aristotle. Ο Έλληνας ναυτικός μαζί με άλλους δυο συναδέλφους του αφέθηκαν ελεύθεροι και είναι καλά στην υγεία τους.
Δυστυχώς, ο τέταρτος όμηρος, ένας ναυτικός από τις Φιλιππίνες, δεν τα κατάφερε και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας πέθανε.

Η είδηση της απελευθέρωσης των ναυτικών του Elka Aristotle, που είχαν συλληφθεί όμηροι από πειρατές στις 4 Νοεμβρίου και ενώ το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά του λιμανιού Λόμε στο Τόγκο, έκανε γνωστή το μεσημέρι της Παρασκευής (13.12.2019) η πλοικτήτρια εταιρία.

Οι τρεις ναυτικοί που απελευθερώθηκαν, ο 20χρονος Έλληνας, ένας Φιλιππινέζος κι ένας Γεωργιανός, είναι καλά στην υγεία τους, υποβλήθηκαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και δίνουν κατάθεση στις τοπικές αρχές. Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Ήδη έχουν ενημερωθεί για τις εξελίξεις και οι οικογένειές τους.

Δυστυχώς, ο τέταρτος όμηρος, ένας ναυτικός από τις Φιλιππίνες, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της ομηρείας. Η εταιρία, στην ανακοίνωσή της, διευκρινίζει πως σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες και ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα, ο θάνατος του Φιλιππινέζου ναυτικού οφείλεται σε ασθένεια και όχι σε πράξεις των πειρατών που κρατούσαν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Elka Aristotle.

Επιτέλους, θα δω το παιδί μου

Λίγες στιγμές αφού η οικογένεια του 20χρονου Δημήτρη ενημερώθηκε για την απελευθέρωσή του, ο πατέρας του, μιλώντας στο newsit.gr, δεν έκρυψε τη χαρά του και την ανυπομονησία του να δει ξανά το παιδί του.

“Μόλις μας ενημέρωσαν ότι αφέθηκε ελεύθερος ο γιος μας. Δεν ξέρω περισσότερα, ελπίζω να είναι καλά στην υγεία του. Μου είπαν από την εταιρεία ότι ψάχνουν για visa ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα ο Δημήτρης”, τόνισε ο πατέρας του Έλληνα ναυτικού.

Όπως είπε, από τις 4 Νοεμβρίου όταν ο γιος του και οι άλλοι τρεις ναυτικοί ήταν όμηροι στα χέρια των πειρατών, δεν μίλησε ποτέ μαζί του ούτε και οι απαγωγείς του ζήτησαν λύτρα. “Δεν μου ζήτησαν ποτέ χρήματα οι απαγωγείς, δεν μιλήσαμε ποτέ όλο αυτό το διάστημα, απλά τον απελευθέρωσαν. Επιτέλους θα δω τον γιο μου μετά από τόσο καιρό. Ελπίζω μόνο να είναι καλά στην υγεία του”, είπε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ