ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Το νοικιασμένο αυτοκίνητο από το Ναύπλιο οδήγησε στην σύλληψη 2 τρομοκρατών από την ΕΛ.ΑΣ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:35:00 μ.μ. | | |
Το νοικιασμένο αυτοκίνητο από το Ναύπλιο οδήγησε στην σύλληψη 2 τρομοκρατών από την ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Β. Λαμπρόπουλου στην ηλεκτρονική σελίδα του ΒΗΜΑΤΟΣ, η ελληνική αστυνομία θεωρεί «άκρως σοβαρή» την έρευνα για την ομάδα των τρομοκρατών που εξαπέλυσε τουλάχιστον 6 επιθέσεις κατά στόχων της Χρυσής Αυγής, ενώ ερευνώνται διασυνδέσεις 15 υπόπτων με άλλες τρομοκρατικές ομάδες της αριστεράς.

Όπως αναφέρει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν διαπιστώσει ότι η συγκεκριμένη ομάδα αποτελούσε έναν αυτόνομο «πυρήνα» στα Εξάρχεια που είχε μείνει αλώβητος από τις έρευνες των αρμοδίων αστυνομικών υπηρεσιών. Ορισμένα μόνο από τα μέλη της εν λόγω ομάδας είχαν προαχθεί ύστερα από ορισμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας. Ένας μάλιστα εκ των αναφερομένων στην υπόθεση συμμετέχει στην οργάνωση διαδικτυακού τόπου αντιεξουσιαστών (εργάζεται σε εταιρεία πληροφορικής) ενώ ορισμένα άλλα άτομα διατηρούσαν επαφές με πολλούς συλληφθέντες ενόπλους ή συμμετείχαν σε ομάδες συμπαράστασης τους και ήταν “θαμώνες” της κατάληψης της έπαυλης Κουβέλου.

Δεν γνωρίζουμε εάν ο συντάκτης αναφέρεται στο γνωστό indymedia από το οποίο έχουν οργανωθεί δεκάδες επιθέσεις κατά Εθνικιστών και έχουν δημοσιευθεί εκατοντάδες «αναλήψεις ευθυνών» για τρομοκρατικά χτυπήματα. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο ιστότοπος αυτός παραμένει σε λειτουργία ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ασφαλώς ούτε η Νέα Δημοκρατία τόλμησε ποτέ να τον ακουμπήσει.

Το πλέον αποκαλυπτικό απόσπασμα του ρεπορτάζ (προφανέστατα με πηγές από την ίδια την αντιτρομοκρατική) είναι εκείνο που ομολογεί πως οι αρχές έφτασαν στην σύλληψη των 2 τρομοκρατών:

«Η ΕΛ.ΑΣ έφθασε στη σύλληψη του 35χρονου και του 38χρονου αναζητώντας στοιχεία για δύο οχήματα που είχαν χρησιμοποιήσει σε εμπρηστική επίθεση, την 1η Νοεμβρίου, στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» επί της οδού Θεόδωρου Δηλιγιάννη 50, στην Αθήνα. Τα οχήματα είχαν ενοικιασθεί από εταιρείες σε Ναύπλιο και Νέα Φιλαδέλφεια κι οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει τα πραγματικά ονόματά τους. 

Σε εκείνη την επίθεση είχε διαπιστωθεί παρουσία αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που είχε παρουσιασθεί ως συμπτωματική στα πλαίσια «περιπολιών» στο κέντρο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί είχαν επιχειρήσει να καταδιώξουν τους δράστες, χωρίς επιτυχία. Τώρα όμως διαπιστώνεται ότι η ομάδα αστυνομικών ήταν στα ίχνη των συγκεκριμένων δραστών, κι η «συμπλοκή» κοντά στον σταθμό Λαρίσης κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Παραμένει ωστόσο ζητούμενο αν οι αστυνομικοί επεδίωξαν να μην συλλάβουν τους δράστες εκείνης της επίθεσης για να εντοπίσουν και τυχόν άγνωστους συνεργούς τους ή το εν λόγω περιστατικό είχε κι άλλες διαστάσεις…»

Εάν πράγματι οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής ήταν στα ίχνη τους αλλά τους επέτρεψαν να πυροδοτήσουν μηχανισμό από γκαζάκια στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, τότε τα πράγματα παίρνουν άλλη διάσταση, ιδιαιτέρως επικίνδυνη για την δημόσια ασφάλεια. Αυτό μαρτυρά επίσης τη γνωστή αδιαφορία των αρχών κάθε φορά που στόχος μιας επίθεσης είναι η Χρυσή Αυγή, αρκεί να θυμηθούμε ότι έχουν περάσει περισσότερα από 6 χρόνια από την διπλή δολοφονική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο, χωρίς να υπάρχουν εξελίξεις στην σκοτεινή αυτή υπόθεση.

Πόσο «τυχαία» μπορεί να ήταν ή όχι, η παρουσία ανδρών της αντιτρομοκρατικής εκείνο το βράδυ της επίθεσης στην οδό Δηλιγιάννη, το αφήνουμε στην κρίση σας. Το αδιαμφισβήτητο γεγονός όμως είναι, ότι για τρία τουλάχιστον χρόνια, η συμμορία αυτή αλώνιζε ελεύθερη, χτυπώντας γραφεία της Χρυσής Αυγής, όταν μάλιστα κάποιοι από αυτούς ήταν γνώριμοι στις αρχές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ