ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Το Οινοποιείο Κορωνιώτη επισκέφθηκε το 2o Γενικό Λύκειο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:25:00 π.μ. | | |
Το Οινοποιείο Κορωνιώτη επισκέφθηκε το 2o Γενικό Λύκειο Άργους
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2oυ ΓΕΛ Άργους στα πλαίσια υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα: «Κουζίνες της Μεσογείου», κατευθύνθηκαν στους δρόμους του κρασιού και ανακάλυψαν έναν ωραίο αμπελώνα, το οινοποιείο Κορωνιώτη, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη του Άργους στην τοποθεσία Πανόραμα σε μικρή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και στα όρια της αμπελουργικής ζώνης της Νεμέας. 
Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο τον οινοποιό κ. Κυριάκο Κορωνιώτη στον αμπελώνα, στο οινοποιείο, στο κελάρι και σε έναν εξαιρετικό χώρο γευσιγνωσίας. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τον πλούτο των γνώσεών του, την αγάπη του για το κρασί, την ακριβή και λεπτομερή ανάλυση του τρόπου που οινοποιείται και εμφιαλώνεται το κρασί, αλλά και τη δημιουργία κρασιών με έμφαση στο «terroir», σε ένα αυθεντικό Ελληνικό στυλ με άψογη ισορροπία και εξαιρετική δομή. Στη συνέχεια οι συνοδοί πήραν μια ελάχιστη γεύση από δυο εξαιρετικά κρασιά στον τόπο παραγωγής τους, και οι μαθητές γεύτηκαν κεράσματα που προσφέρθηκαν στο φιλόξενο χώρο του οινοποιείου. 
Ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Άργους, κ. Σωτηρόπουλος Κων/νος, η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του προγράμματος, κ. Λάμπρου Δήμητρα και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, κ. Πιπέρου Μάρω και κ. Σκανδάλης Ευάγγελος, ευχαριστούν θερμά τον κ. Κυριάκο Κορωνιώτη, ιδιόκτητη της «KORONIOTIS FINE WINES» και την κ. Γιούλα Γιαννακούλη - Κορωνιώτη, υπεύθυνη επικοινωνίας για τη θερμή υποδοχή, φιλοξενία και ξενάγηση στο χώρο του οινοποιείου τους. 
"Το κρασί είναι εμφιαλωμένη ποίηση", είχε πει ο Σκωτσέζος ποιητής Ρόμπερτ Λουίς Στίβενσον, ενώ εμείς συμπληρώνουμε "οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου".





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ