ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΚΑΦΕΣ - ΣΦΟΛΙΑΤΕΣ

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

5 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Πυροσβέστη

5 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Πυροσβέστη
Στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού» που καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε. το 1985, η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί νομοθετικά στην πατρίδα μας (Ν.4029/11, αρθ.24,παρ.3) ως «Ημέρα του Εθελοντή Πυροσβέστη». 

Αυτό αποτελεί μεγάλη διάκριση για όλους εμάς που καθημερινά μαχόμαστε στην πρώτη γραμμή των συμβάντων και το γεγονός ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει και τιμά την ανιδιοτελή προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο, μας γεμίζει υπερηφάνεια αλλά και χρέος να προσπαθούμε πάντα να γινόμαστε καλύτεροι στον τομέα της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Ο Έλληνας Εθελοντής Πυροσβέστης είτε είναι γυναίκα, είτε άνδρας αναδεικνύει με την προσφορά του την πιο υγιή μορφή της αυταπάρνησης, ιδιαίτερα σήμερα που την πατρίδα μας συνεχίζει να ταλανίζει μεγάλη κρίση αρχών, αξιών και οικονομικών συνθηκών.

Ο Έλληνας Εθελοντής Πυροσβέστης είτε είναι γυναίκα, είτε άνδρας στηρίζει την προστασία της ζωής και της περιουσίας και θέτει καθημερινά και χωρίς δεύτερη σκέψη εαυτόν σε κίνδυνο, για να προστατέψει τα ιδανικά για τα οποία επέλεξε να εργάζεται ανιδιοτελώς, σε έναν τομέα που το ρίσκο είναι τρόπος ζωής.

Η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζει να υπηρετεί με συνέπεια και υπευθυνότητα τον θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη, με στόχο τόσο την περαιτέρω ανάπτυξή του όσο και την εξασφάλιση όλων όσων καθιστούν το έργο μας ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο, δεσμευόμενη να συνεχίσει αμείωτη την προσπάθειες της στο διηνεκές, όπως το κάνει αδιάλειπτα από το 2008.

Η δική σου προσφορά, συνάδελφε Εθελοντή Πυροσβέστη, είναι η αιτία που όλοι εμείς οι οποίοι υπηρετούμε την Π.Ε.Ε.Π.Σ, εργαζόμαστε καθημερινά, με πολύ κόπο αλλά και περίσσια υπερηφάνεια, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι συμβάλλουμε τα μέγιστα στη δική σου προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Δεσμευόμαστε ότι θα εργαζόμαστε πάντα με γνώμονα την προάσπιση όλων όσων έχουμε κατακτήσει με πολύ κόπο, από την απαρχή της καθιέρωση του θεσμού το 1991 και θα προσπαθούμε πάντα να εξασφαλίζουμε όλα όσα ο Εθελοντής Πυροσβέστης δικαιούται να απολαμβάνει κατά αντιστοιχία των συναδέλφων μας στις χώρες της Ευρώπης και στις Η.Π.Α.

Ευχή μας, προς κάθε συνάδελφο, είναι η συνέχιση του εθελοντικού πυροσβεστικού έργου με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και πάνω από όλα ασφάλεια της προσωπικής ακεραιότητας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Σεραφείμ Τσιουγκρής
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών. Πυροσβεστών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ