ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Ψυχρή εισβολή μετά τα Χριστούγεννα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:12:00 μ.μ. | |
Ψυχρή εισβολή εισβολή μετά τα Χριστούγεννα
Μπορεί για τα Χριστούγεννα να... χάθηκε η μάχη με τον χειμώνα και ο καιρός να είναι ήπιος σε όλη την Ελλάδα, φαίνεται όμως ότι κάτι πάει να αλλάξει ενόψει Πρωτοχρονιάς!


Τα σημερινά καιρικά προγνωστικά μοντέλα «βλέπουν» την κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών από τη βόρεια Ευρώπη προς τη χώρα μας, ικανών να ρίξουν σημαντικά τη θερμοκρασία και να αφήσουν πίσω τους σημαντικές χιονοπτώσεις, όχι μόνο σε ορεινές, αλλά ακόμα και ημιορεινές περιοχές.

Πότε θα συμβεί αυτό;

Εφόσον επιβεβαιωθούν τα σημερινά στοιχεία και η τάση που εμφανίζουν, ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από τη Δευτέρα και σχετικά καλός θα διατηρηθεί ανήμερα Χριστούγεννα, αλλά και στις 26 Δεκεμβρίου.

Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται, λοιπόν, να ξεκινήσει από τις 27 Δεκεμβρίου και η έλευση βαρομετρικού χαμηλού δείχνει να συνδυάζεται με την κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών, το πιο ψυχρών που έχουν κάνει την εμφάνισή τους φέτος, οι οποίες δείχνουν διάθεση να φτάσουν έως και την Κρήτη.

Σε σχέση με την επιδείνωση του καιρού, φαίνεται πως το βαρομετρικό χαμηλό που σήμερα δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα να περνά πάνω από τη χώρα μας στις 28 Δεκεμβρίου, θα καταφέρει να αφήσει σημαντικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ίσως και σε περιοχές με χαμηλότερα υψόμετρα στην ανατολική Ελλάδα.

Δείτε πώς καταγράφεται η κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων πάνω από την Ελλάδα μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2020:
Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ