ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Με μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Κόνδη «Το Λύκειον των Ελληνίδων στην Αργολίδα»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:24:00 μ.μ. | | | |
Με μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Κόνδη «Το Λύκειον των Ελληνίδων στην Αργολίδα»
Μία εξαιρετική εκδήλωση υλοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 στην, κατάμεστη από κόσμο, Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού Μ. Αλέξανδρος στο Άργος όπου και παρουσιάστηκε το Βιβλίο του Γεώργιου Κόνδη «Το Λύκειον των Ελληνίδων στην Αργολίδα». 
Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε το Παράρτημα Άργους του Λυκείου των Ελληνίδων.

Για το Βιβλίο μίλησαν, ως κύριοι Εισηγητές: Ο Γεώργιος Κόνδης συγγραφέας και δημιουργός του Τόμου, ο Σπυρίδων Σωτηρόπουλος με Θέμα»: «Ανασκόπηση των χορευτικών πρακτικών στο ΛΤΕ. Από τη διδασκαλία στη σκηνική παρουσίαση», ο Ιωάννης Χαβιαρλής με Θέμα: «Η παραδοσιακή μουσική σήμερα. Σκέψεις, κρίσεις & δυνατότητες» & ο Άρης Τζονευράκης με Θέμα «Αριστοτέχνημα - Από τη φορεσιά του χθες, στο ρούχο του σήμερα». Ο τελευταίος, κύριος Ομιλητής παρουσίασε και τοπικές ενδυμασίες με ιστορική και λαογραφική αξία!
Οι ομιλητές γνωρίζοντας το ύφος και το έργο του συγγραφέα τον προσέγγισαν από τη δική τους οπτική με αλληλοσυμπληρωματικές αναφορές, δημιουργώντας του μια «εξομολογητική» και ανοιχτή διάθεση! 
Στη συνέχεια, προβλήθηκαν δύο video για την ιστορία του Λυκείου των Ελληνίδων και για την αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας το Άργος. Tο Λύκειον των Eλληνίδων ιδρύθηκε το 1911 από την πρωτοπόρο του ελληνικού φεμινιστικό κινήματος Kαλλιρρόη Σιγανού-Παρρέν, η οποία με τη μαχητική της αρθρογραφία από τις στήλες της Εφημερίδος των Kυριών χάραξε καινούργιους δρόμους για τις γυναίκες. 
Η αναμφισβήτητη επιτυχία της Παρουσίασης, πέρα από την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, έγκειται στο γεγονός ότι έδωσε την ευκαιρία στους παριστάμενους/ες ακροατές/τριες να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να χαρούν μία πολυποίκιλη, πνευματική, αμφίδρομη με τον δημιουργό συγγραφέα, επικοινωνία!
Ήταν μία εκδήλωση που πλούτισε την πολιτιστική ζωή της ιστορικής πόλης του Άργους δίνοντας «χρώμα» στην καθημερινότητά της, παρέχοντας στο αναγνωστικό κοινό της Αργολίδας την ευκαιρία να συναντήσει και να γνωρίσει τον συγγραφέα από κοντά! Επιπρόσθετα, το σμίξιμο αυτό αποτέλεσε αφορμή για κοινωνικό διάλογο, ευκαιρία για συζήτηση και συνεργασία πάνω σε φλέγοντα, διαχρονικά αλλά και επίκαιρα ζητήματα! Άλλωστε, η Ιστορία δεν παύει ποτέ τη δράση της, ταυτίζοντας Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον! Και το Λύκειο των Ελληνίδων εκπροσωπεί, επάξια, ένα μεγάλο μέρος της ίδιας της Ελληνικής Ιστορίας!
Θερμά συγχαρητήρια στα Μέλη του Λυκείου Ελληνίδων του Παραρτήματος Άργους για την επιμέλεια και την εξαιρετική οργάνωση της εκδήλωσης και φυσικά στον αγαπημένο συγγραφέα Γεώργιο Κόνδη για το πνευματικό του δημιούργημα!

Πηγή: micpol2019.blogspot.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ