ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Ποια λουλούδια προτιμούν στην Αργολίδα για τα Χριστούγεννα - Το Αλεξανδρινό ο βασιλιάς των εορτών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:55:00 π.μ. | | |
Ποια λουλούδια προτιμούν στην Αργολίδα για τα Χριστούγεννα - Το Αλεξανδρινό ο βασιλιάς των εορτών
 Την τιμητική τους έχουν αυτές τις ημέρες τα χειμερινά άνθη, με την αγοραστική κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Βασιλιάς των εορτών είναι το λεγόμενο αλεξανδρινό, που με το κατακόκκινο χρώμα του τραβάει την προσοχή όλων. 

Όπως εξηγεί ο γεωπόνος Βασίλης Λυκαργύρης, από την Garden Art στο Ναύπλιο, τα αλεξανδρινά έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις των πελατών του.

Η τιμή τους κυμαίνεται από 3 έως και 10 ευρώ (ανάλογα με το μέγεθος), με αποτέλεσμα να πωλούνται και πιο εύκολα. Η κανονική τους ονομασία είναι ποϊνσέτια και προέρχονται από το Μεξικό. Παρόλο που οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι φυτό για μόνο μία χρονιά, με την κατάλληλη φροντίδα μπορεί να ζήσει και να ανθίζει για αρκετά χρόνια.

«Αμέσως μετά, στις προτιμήσεις των καταναλωτών στην Αργολίδα είναι τα κυκλάμινα», σημειώνει ο κ. Λυκαργύρης. Αν και υπάρχουν διάφορες ποικιλίες χρωμάτων για τα Χριστούγεννα, τα πιο δημοφιλή κυκλάμινα είναι όσα έχουν κόκκινο και λευκό χρώμα. Τα κυκλάμινα είναι απαιτητικά φυτά, μισούν τη ζέστη κι έχουν ανάγκη από υγρασία. Αυτός είναι, κυρίως, ο λόγος για τον οποίο δεν αντέχουν πολύ μέσα στα σπίτια μας και η τιμή τους κυμαίνεται από 3 έως 8 ευρώ.

Τρίτο στις προτιμήσεις των καταναλωτών έρχεται το επίφυλλο. Τα φύλλα του είναι μικρά, επίπεδα, λεία και με κροσσωτό περίγραμμα. Παράγει όμορφα σωληνοειδή άνθη σε κόκκινο, λευκό, ροζ, κίτρινο και φούξια χρώμα. Η ανθοφορία του διαρκεί περίπου 1-2 μήνες, τον Νοέμβριο με Δεκέμβριο. Το επίφυλλο ανήκει στα επίφυτα, δηλαδή είναι φυτό που στη φύση αναπτύσσεται πάνω σε άλλα φυτά και η τιμή του είναι 4 ευρώ.

Γιώργος Αργυρίου
Πηγή:ypaithros.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ