Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Μαθητές του Αγγελοπούλειου Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αργολίδας

Μαθητές του Αγγελοπούλειου Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αργολίδας
Επίσκεψη πραγματοποίησαν  οι μαθητές της Στ΄ τάξης του ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αργολίδας για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθώς και για να δείξουν τον σεβασμό τους στην κάθε διαφορετικότητα. 

Η επίσκεψη στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αργολίδας συνδιοργανώθηκε από τον Διευθυντή του σχολείου μας, κ. Γκολέμη Βασίλη, την δασκάλα της Στ΄ τάξης, κα. Σωκράτους Ελένη καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. 
Οι μικροί μαθητές μας αντάλλαξαν συμβολικά δώρα με τους μαθητές ΑμεΑ και απασχολήθηκαν με κοινές δραστηριότητες και παιχνίδια. Μέσα σε ένα τόσο αποξενωμένο και εγωκεντρικό κόσμο, τα παιδιά μας σήμερα μέσω της βιωματικής μάθησης και της καθοδήγησης των ειδικών παιδαγωγών του Επαγγελματικού Σχολείου, κατέκτησαν την κοινωνική δεξιότητα της ενσυναίσθησης, έμαθαν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με άτομα διαφορετικών ικανοτήτων και χαρακτηριστικών, ανέπτυξαν την κριτική τους σκέψη και κατέκτησαν δεξιότητες που επεκτείνονται πολύ πιο πέρα από το στενό περιβάλλον και τα όρια της τάξης και του βιβλίου.
Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί.. Τώρα, περιμένουμε εμείς τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αργολίδας στο σχολείο μας για να φυτέψουμε όλοι μαζί και να φροντίσουμε τα λαχανικά που καλλιεργούν στο θερμοκήπιο μας, οι μαθητές της Ε΄και Στ΄Δημοτικού.


Με Εκτίμηση,
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
1ου ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ