ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Εγκαίνια Μαιευτικού-Γυναικολογικού Ιατρείου Βασιλείου Καρούντζου στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:11:00 μ.μ. | | | |
Εγκαίνια Μαιευτικού-Γυναικολογικού Ιατρείου Βασιλείου Καρούντζου στο Ναύπλιο
Τα εγκαίνια του Μαιευτικού-Γυναικολογικού Ιατρείου του Βασιλείου Καρούντζου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 28 Δεκεμβρίου  στην οδό Άργους 46 & Ικονίου στο Ναύπλιο .

Ένας νέος επιστήμονας ο Βασίλη Καρούντζος επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε για να προσφέρει τις ιατρικές του γνώσεις στην Μαιευτική και Γυναικολογία.
Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο π. Γεώργιος Φρίμης και ανάμεσα σε φίλους και συγγενείς που παραβρέθηκαν ήταν και ο Εκπροσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Ναυπλιώτης στην καταγωγή Παύλος Χρηστίδης, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Αργολίδας Ιατρός και ο ίδιος,Ανδρέας Πουλάς, ο Ευθύμιος Δεληγιώργου Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθήνων,ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Άργους Μυκηνών Παναγιώτης Σκούφης κα.
Λίγα λόγια για τον Βασίλη Καρούζο MD, PhD, IFEPAGc
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Εξειδ/νος στην Παιδική - Εφηβική Γυναικολογία

Ο Βασίλειος Δ. Καρούντζος γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Είναι υιός του Δημητρίου Καρούντζου και της Θεοφανής Καρατζίνα και είναι παντρεμένος με τη Μαρία Ξηνταροπούλου, με την οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη Θεοφανία.
Αποφοίτησε από το Ιδιωτικό Λύκειο «Νέο Σχολέιο» με βαθμό «Άριστα» και εισήχθη με Πανελλαδικές Εξετάσεις, στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.Το 2010,έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με βαθμό «Λίαν Καλώς».
Το 2018, ενώπιον 7μελούς εξεταστικής επιτροπής, έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με βαθμό «Άριστα», με θέμα: «Η επίδραση του Ολικού Σωματικού Λίπους, του Λιπώδους Ιστού του Κορμού και του Ολικού Μη Λιπώδους Ιστού στην ανάκτηση της εμμηνορρυσίας».Το 2019, ολοκλήρωσε την άσκησή του στην Ειδικότητα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας.
Από το 2010-2019, υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Παιδικής-Εφηβικής Γυναικολογίας και Επανορθωτικής Χειρουργικής της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, στο «Αρεταίειον» Νοσοκομείο.Στο παραπάνω διάστημα Μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδική και Εφηβική Γυναικολογία, στο εν λόγω Διεθνώς Αναγνωρισμένο Τμήμα.
Από το 2013-2016, υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».
Είναι Πιστοποιημένος στο Υπερηχογράφημα 3ου Τριμήνου της Κύησης από την Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία.Είναι Πιστοποιημένος στη Διάγνωση και Αντιμετώπιση της Μετεμμηνοπαυσιακής Γυναίκας από την Ελληνική Εταιρεία Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης.
Υπήρξε Διδάσκων σε όλες τις σειρές των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, που ασκήθηκαν στη Β’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική, κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του, αλλά και στους φοιτητές που παρακολούθησαν το κατ’ Επιλογήν Μάθημα της Παιδικής-Εφηβικής Γυναικολογίας.Έχει 19 Δημοσιευμένες Εργασίες σε Διεθνή περιοδικά, ενώ υπάρχουν 158 αναφορές σε αυτές, από άλλες μελέτες παγκοσμίως.
Έχει 60 Παρουσιάσεις Εργασιών ως Ομιλητής σε Διεθνή και 75 σε Ελληνικά Συνέδρια.Έχει υπάρξει 12 φορές Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής, 8 φορές Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής και 11 φορές Προεδρεύων σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια.
 Έχει Συγγράψει 2 Κεφάλαια σε Ξενόγλωσσα Βιβλία. Βραβευμένος με 7 Διεθνή και 9 Ελληνικά Βραβεία για τις μελέτες του, μεταξύ άλλων από την Παγκόσμια Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας, την Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία, την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, τη Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία Κρήτης και την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής.
Έχει λάβει την Υποτροφία της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας Μεταβολισμού και Διαταραχών Διατροφής.Μέλος 7 Επιστημονικών Εταιρειών στο Εξωτερικό και 10 Επιστημονικών Εταιρειών στην Ελλάδα.
Έχει πραγματοποιήσει πληθώρα επισκέψεων σε Γυμνάσια και Λύκεια ανά την Ελλάδα ως Ομιλητής με θέμα τη «Σεξουαλική αγωγή των Εφήβων».Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα Συνεδρίων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Εξωτερικό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ