ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Αρχιερατικός εσπερινός στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο (βίντεο)

Αρχιερατικός εσπερινός στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο (βίντεο)
 Πανηγυρικά τιμάται η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, στον πρόσφατα ανακαινισμένο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου , στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. 

Την παραμονή της εορτής Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 ,τελέστηκε Αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο.
Ο ιστορικός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα έμελε να συνδέετε με το τραγικό γεγονός της Ιστορίας μας, την δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος , Ιωάννη Καποδίστρια.
Στον ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα ένα κυριακάτικο φθινοπωρινό πρωινό στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 και ενώ η θεία λειτουργία είχε ξεκινήσει και οι πιστοί εντός και εκτός του Ναού ανέμεναν την έλευση του Εθνικού Κυβερνήτη Καποδίστρια. Όμως ξαφνικοί πυροβολισμοί αναστατώνουν το κλήρο και όσους πιστούς ευρίσκοντο εντός του ναού.
Η θεία λειτουργία σταμάτησε και όλοι προσπάθησαν να εξέλθουν από την μικρή θύρα της εκκλησίας προκειμένου να δουν τι συνέβη. Το θέαμα που αντίκρισαν μπροστά στην είσοδο της εκκλησίας ήταν συγκλονιστικό. Ο Κυβερνήτης κειτόταν νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος ,καθώς και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, με τις ενέργειες τους κατάφεραν και ανακαινίστηκε ο Ιστορικός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα και αποτελεί σήμερα ένα κόσμημα για την πόλη του Ναυπλίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ