Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

Τα θέματα που συζητήθηκαν στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:16:00 μ.μ. | |
Τα θέματα που συζητήθηκαν στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
Δείτε παρακάτω τα θέματα που συζητήθηκαν και τις αποφάσεις κατά την 25η/2019 τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την 16η Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης». 

ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 

1. Έγκριση τροποποίησης της παραγράφου 7 της υπ΄ αριθ. 140/12.03.2019 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που αναφέρεται σε αλλαγή εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει συναφθεί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας για την υλοποίηση ενός Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο «Υπηρεσίες Διοργάνωσης Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Καινοτομία στον Πρωτογενή Τομέα». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος ΠΕΡIΛΗΨΗ: Εγκρίθηκε ομόφωνα - (αριθμ. απόφασης 588) 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 

1. Επερώτηση των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Πετράκου και Δρούγκα με θέμα «Ζητήσατε από τον υπουργό την μείωση του κόστους παραγωγής μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των δικτύων του Ανάβαλου;».  ΠΕΡIΛΗΨΗ: Απαντήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Μαλτέζο και τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα - (αριθμ. απόφασης 584) 

2. Επερώτηση των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Πετράκου και Δρούγκα με θέμα «Τι θα γίνει με τα αντιπλημμυρικά έργα της Μεσσηνίας που είχε ανατεθεί η μελέτη τους στον Μορέα;». ΠΕΡIΛΗΨΗ: Απαντήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευστάθιο Αναστασόπουλο και τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα - (αριθμ. απόφασης 585) 

3. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Γανώση, σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων στον Δ. Ερμιονίδας. ΠΕΡIΛΗΨΗ: Απαντήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Μαλτέζο και τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα - (αριθμ. απόφασης 586) 

4. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Πισιμίση σχετικά με τις υπερωρίες των υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. ΠΕΡIΛΗΨΗ: Απαντήθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα - (αριθμ. απόφασης 587) 

5. Έγκριση 9ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου, οικονομικού έτους 2019. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Καπέλιος ΠΕΡIΛΗΨΗ: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία - (αριθμ. απόφασης 589) 

6. Έγκριση 21 η ς τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ - ΣΑΕΠ526, «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» με κωδικό 2014ΕΠ52600007. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος ΠΕΡIΛΗΨΗ: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία - (αριθμ. απόφασης 590) 

7. Έγκριση αποδοχής Χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ποσού 2.331.265,61€. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκωνας Τζινιέρης ΠΕΡIΛΗΨΗ: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία - (αριθμ. απόφασης 591) 

8. Έγκριση 7ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ “Συντήρηση, αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Κορινθίας και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών με επείγουσες παρεμβάσεις στο Νομό Κορινθίας”, με κωδικό 2013ΕΠ02600002. -2- ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολής ΠΕΡIΛΗΨΗ: Αποσύρθηκε - (αριθμ. απόφασης 592) 

9. Ορισμός εκπροσώπων για την ανασυγκρότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του άρθρου 1 του ΠΔ 170 ΦΕΚ 140/Α/9-6-2003. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολής ΠΕΡIΛΗΨΗ: Εγκρίθηκε ομόφωνα - (αριθμ. απόφασης 593) 

10. Έγκριση Τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την πράξη με τίτλο: “ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΚΠΑ) ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ”, ως προς την αντικατάσταση των μελών της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης (άρθρο 4) μετά την αλλαγή σύνθεσης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και παράταση του χρόνου ισχύος της. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βερούτης ΠΕΡIΛΗΨΗ: Αποσύρθηκε - (αριθμ. απόφασης 594) 

11. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Μεθυδρίου Αρκαδίας, για την πράξη «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΜΕΘΥΔΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος ΠΕΡIΛΗΨΗ: Εγκρίθηκε ομόφωνα - (αριθμ. απόφασης 595) 

12. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ, για την πράξη «Παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Έδρας Περιφέρειας Πελοποννήσου για την περίοδο 2019 – 2020». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος ΠΕΡIΛΗΨΗ: Αποσύρθηκε - (αριθμ. απόφασης 596) 


Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ