Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

Έρχεται το πρώτο πλωτό πεντάστερο ξενοδοχείο από την Dolphin Capital Partners

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:05:00 π.μ. |
Έρχεται το πρώτο πλωτό πεντάστερο ξενοδοχείο από την Dolphin Capital Partners
 Την ανάπτυξη ενός νέου τουριστικού προϊόντος, παράλληλα με τα παραθεριστικά θέρετρα πολυτελείας που ήδη «τρέχει», σχεδιάζει για την ελληνική αγορά ο όμιλος Dolphin των κ.κ. Μίλτου Καμπουρίδη και Πιερ Χαραλαμπίδη. 

Σύμφωνα με τον κ. Καμπουρίδη, η Dolphin Capital Partners, το μη εισηγμένο επενδυτικό «όχημα» που έχει συστήσει από κοινού με ομάδα ξένων επενδυτών, δρομολογεί την επέκτασή του στον τομέα της κρουαζιέρας. Ωστόσο, το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει επεξεργαστεί ο όμιλος της Dolphin παρουσιάζει πολλές και ουσιώδες διαφορές με τον υφιστάμενο μοντέλο λειτουργίας του συγκεκριμένου κλάδου.

«Ουσιαστικά θα προσφέρουμε στην αγορά μια υπηρεσία πλωτού ξενοδοχείου. Θα πρόκειται για ό,τι πιο πολυτελές έχει δημιουργηθεί ποτέ και θα αποτελεί παγκόσμια καινοτομία, καθώς το πλοίο που θα προσφέρουμε, θα φέρει την επωνυμία ενός από τους πλέον επώνυμους ξενοδοχειακούς ομίλους», ανέφερε χθες ο κ. Καμπουρίδης, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης για τις δραστηριότητες της Dolphin, τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις χώρες του εξωτερικού.

Η αρχική επένδυση για την ανάπτυξη της νέας αυτής δραστηριότητας εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 100 εκατ. ευρώ. Ήδη έχει αποκτηθεί το πρώτο πλοίο, το οποίο και ανακατασκευάζεται, ώστε να πληροί τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BusinessDaily, η Dolphin επιθυμεί να αναπτύξει την ιδέα της διά θαλάσσης μετάβασης σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, αλλά και της παραμονής σε αυτούς για διάστημα δύο-τριών διανυκτερεύσεων, αντί για μερικές ώρες, που προσφέρουν σήμερα οι εταιρείες κρουαζιέρας. «Με τον τρόπο αυτό, θα δίνεται η δυνατότητα στους επιβάτες του πλοίου να απολαμβάνουν πραγματικά τον κάθε προορισμό», σημειώνει άνθρωπος της εταιρείας. Σημειωτέον ότι το πρώτο πλοίο της νέας δραστηριότητας θα λειτουργήσει στην Ελλάδα την θερινή σεζόν του 2021. Σταδιακά, στόχος είναι η επέκταση σε επιπλέον έξι-επτά χώρες.
Προχωράει το Kilada Hills Golf Resort

Παράλληλα, ο όμιλος Dolphin ετοιμάζεται να ξεκινήσει την επόμενη μεγάλη επένδυσή του στον κλάδο των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, καθώς πρόσφατα έλαβε τις τελικές άδειες για την κατασκευή του Kilada Hills Golf Resort, στην περιοχή της Κοιλάδας, στην Ερμιονίδα του νομού Αργολίδας. Όπως ανέφεραν χθες στελέχη της εταιρείας, πρόκειται για την πρώτη τουριστική επένδυση, η οποία εντάχθηκε στο νόμο του ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων) και η πρώτη που έλαβε οικοδομική άδεια. Το έργο αφορά στην αξιοποίηση έκτασης 2.026 στρεμμάτων, με σημείο αναφοράς την δημιουργία ενός γηπέδου γκολφ διεθνών προδιαγραφών, υπό την επωνυμία Jack Nicklaus Signature. Πέριξ αυτού, σχεδιάζεται η ανάπτυξη πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών και ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων.

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του πρώτου τριμήνου του 2020, ενώ μόνο η πρώτη φάση της επένδυσης αναμένεται να απαιτήσει κεφάλαια ύψους 300 εκατ. ευρώ (και πάνω από 400 εκατ. ευρώ συνολικά). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Dolphin Capital Investors, το εισηγμένο εταιρικό σχήμα που είναι αρμόδιο για το συγκεκριμένο έργο, έχει εξασφαλίσει ήδη τα απαιτούμενα κεφάλαια, καθώς ήλθε σε συμφωνία με ξένο θεσμικό επενδυτή. Τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν για την κατασκευή του γκολφ, των έργων υποδομών των κατοικιών που θα κατασκευαστούν και των υπόλοιπων συνοδευτικών εγκαταστάσεων (π.χ. Beach House). Η ανάπτυξη των κατοικιών θα είναι ουσιαστικά αυτοχρηματοδοτούμενη, καθώς θα κατασκευάζονται με βάση τις πωλήσεις που θα εξασφαλίζονται. Όπως ανέφερε χθες ο κ. Καμπουρίδης, στόχος είναι, το Kilada Hills, να αποτελέσει έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς γκολφ στη Μεσόγειο.
Επένδυση στην Κέα

Εκτός από το συγκεκριμένο αυτό έργο, η Dolphin Capital κατασκευάζει αυτήν την περίοδο και το πρώτο σύνθετο τουριστικό κατάλυμα στην Ελλάδα, το One and Only στην Κέα (Τζια). Το έργο των 150 εκατ. ευρώ έχει αναλάβει η REDEX του ομίλου Κοπελούζου. Στην επένδυση συμμετέχει με ποσοστό 40% η Kerzner International Holdings Limited (Kerzner), θυγατρική του Investment Corporation of Dubai (ICD) και μητρική της One&Only Resort. Το έργο περιλαμβάνει ένας ξενοδοχείο με 75 πολυτελή δωμάτια και μερικές υπερπολυτελείς βίλες. Το νέο συγκρότημα εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να λειτουργήσει κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Από το 2005 μέχρι σήμερα, ο όμιλος της Dolphin Capital έχει ήδη επενδύσει κεφάλαια 450 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, ενώ εργοδοτεί, άμεσα κι έμμεσα, πάνω από 600 άτομα.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ