ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΚΑΦΕΣ - ΣΦΟΛΙΑΤΕΣ

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

4ος Δρόμος Αξιών από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:41:00 π.μ. | | |
4ος Δρόμος Αξιών από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους
Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους σας καλωσορίζει σε κάτι περισσότερο από έναν δρομικό αγώνα που διοργανώνεται για τέταρτη συναπτή χρονιά με αφορμή την Ημέρα Σκέψεως που εορτάζεται από τους απανταχού ανά την Υφήλιο Προσκόπους, στις 22 Φεβρουαρίου.

Για να ξετυλίξουμε λοιπόν το κουβάρι αυτής της όμορφης διαδρομής στα χιλιόμετρα της θα συναντήσουμε πανανθρώπινες αξίες ζωής, αποφθέγματα που έμελλαν να αλλάξουν τον πνευματικό μας κόσμο και φυσικά κάτι από εμάς…

Μην ξεχνάτε να αγαπάτε, να μοιράζεστε , να δημιουργείτε και φυσικά να αθλείστε!

Ας δούμε όμως μια μικρή ιστορική αναφορά για τα κομβικά σημεία που διέρχεται ο αγώνας

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ: Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αρχαίο κτίσμα που το συναντάμε καλοδιατηρημένο. Κτίστηκε στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. και παρουσιάζει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που το κάνει να ξεχωρίζει, καθώς οι θέσεις των θεατών είναι σκαλισμένες στο φυσικό βράχο. Η χωρητικότητα του αγγίζει τους 20.000 θεατές και είναι μεγαλύτερο από εκείνο της Επιδαύρου. Το Αρχαίο Θέατρο του Άργους χρησιμοποιείται για αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις μεταξύ των άλλων και για παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ (ΚΕΦΑΛΑΡΙ): Πρόκειται για ένα πανέμορφο ναό που δύο στοιχεία του προσδίδουν επιπλέον ομορφιά και τον κάνουν ξεχωριστό. Το πρώτο είναι ότι βρέχεται από τα νερά του Ερασίνου ποταμού που τον συναντάμε από τα μυθολογικά χρόνια και το δεύτερο ότι ο Ναός είναι κτισμένος μέσα σε ένα σπήλαιο που αγκαλιάζει κάθε χώρο του. Η παρακείμενη σπηλιά εξωτερικά του ναού έχει έντονα ιστορικά στοιχεία και αναφορές καθώς εκεί ο Θ. Κολοκοτρώνης συγκέντρωνε και προετοίμαζε τους Έλληνες αγωνιστές στον αγώνα για την Ελευθερία. Επίσης ο χώρος μέσα στο σπήλαιο είχε χρησιμοποιηθεί σαν κρυφό σχολείο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ο Ναός της Ζωοδόχου Πηγής εορτάζει την Παρασκευή της Διακαινησίμου και πραγματοποιείται μεγάλο πανηγύρι με μεγάλη έλευση πιστών.

ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: Μια ανάσα από την πόλη του Άργους βρίσκεται η πυραμίδα του Ελληνικού, η οποία στέκει πάνω σ’ αρχαίο δρόμο που κάποτε ένωνε το Άργος με την Τεγέα και απ’ την οποία έλεγχαν όπως φαίνεται τους γύρω οδικούς άξονες.Η πυραμίδα όντας σε καλή κατάσταση αποτελεί μοναδικό φαινόμενο και άλυτο αρχαιολογικό μυστήριο. Σε απόσταση 9 χλμ περίπου νοτιοδυτικά της πόλης του Άργους κοντά στις πηγές του Ερασίνου ποταμού και πάνω σε αρχαίους δρόμους που κάποτε έφερναν σε επαφή το Άργος με την Τεγέα δεσπόζει επιβλητική η πυραμίδα του Ελληνικού, μια ζωντανή απόδειξη της μυθικής αλήθειας που θέλει το πάντρεμα της Αργείτικης γης με τον Αιγυπτιακό πολιτισμό. Για τη χρήση της υπάρχουν πολλές απόψεις. Ίσως ήταν «πολυάνδριον» μιας κι ο περιηγητής Παυσανίας στο έργο του τον 2ο μ.Χ. αι. κάνει λόγο για μια πυραμίδα στην περιοχή που αποτέλεσε ταφικό μνημείο. Άλλοι αναφέρουν πως ήταν φρυκτωρία, πύργος δηλαδή απ’ τον οποίο στέλνονταν μηνύματα φωτιάς. Σήμερα όμως καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ήταν παρατηρητήριο, μικρό φρούριο από το οποίο έλεγχαν τις γύρω περιοχές.

ΗΜΕΡΑ ΣΚΕΨΕΩΣ – 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Η 22η Φεβρουαρίου αποτελεί για όλους τους Προσκόπους και Οδηγούς Παγκόσμια Ημέρα σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή της Ποροσκοπικής Κίνησης , Λόρδου Baden Powell. Είναι μια ημέρα περισυλλογής αλλά και διαρκούς αφύπνισης για τα μέλη του Προσκοπισμού στη διατήρηση και διάδοση των πανανθρώπινων Αξιών.

Μια σκέψη που κεντρικό μήνυμα έχει την Ειρήνη, τη Φιλία και τη Δημιουργία για έναν κόσμο ακόμα καλύτερο.

ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ…

Πολλές φορές κάποια λόγια έχουν ειπωθεί για να μείνουν φάροι αναμμένοι στο διάβα της ζωής, για να εμπνεύσουν , να προβληματίσουν και γιατί όχι να βελτιώσουν τον τρόπο σκέψης μας.

Αφεθείτε σε ένα σύντομο οδοιπορικό γνωμικών και αποφθεγμάτων που σίγουρα θα διαπιστώσετε πως πολλές φορές θα δείτε να καθρεφτίζονται σε αυτά τα όνειρά σας, οι στόχοι σας και οι προσπάθειές σας.

Ότι σας χαροποίησε και ότι σας στενοχώρησε! Όπου και όποτε να τα διαβάσετε δεν θα χάσουν την πνευματική αύρα που κρύβεται μέσα από αυτά τα λόγια, που τα περισσότερα έχουν βγει από τα χείλη προσώπων που σημάδεψαν τα βιβλία της Ιστορίας. Η μεγαλύτερη βοήθεια στη ζωή μας αντλείται από την πίστη και την προσπάθεια.

Μην ξεχνάς τι έζησες! Μην ξεχνάς τι αισθάνθηκες! 

Μην ξεχνάς να αγαπάς, να δημιουργείς και να μοιράζεσαι. 

Αυτό είναι Αξία! Κάθε βήμα σου στη ζωή περνάει από γνώριμους δρόμους.
Πήγα στα δάση γιατί θέλησα να ζήσω με σκοπό, θέλησα να ζήσω βαθειά, να ρουφήξω το μεδούλι της ζωής και όχι όταν πεθάνω να ανακαλύψω ότι δεν έζησα. << Ντειβιντ Θορώ>>
Το γέλιο είναι διαχρονικό, η φαντασία δεν έχει ηλικία και τα όνειρα είναι παντοτινά << Walt Disney>>
Η δύναμη της αγέλης είναι ο λύκος και η δύναμη του λύκου η αγέλη <<Rudyard Kipling – από το βιβλίο της ζούγκλας>>
Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά <<Ρήγας Φεραίος>>
Μην ξεχάσεις όμως ότι όπου είναι η καρδιά σου, εκεί είναι και ο θησαυρός σου. Και πρέπει οπωσδήποτε να βρεις το θησαυρό σου για να έχουν νόημα όσα έχεις ανακαλύψει στο δρόμο σου << Πάολο Κοέλιο>>
Την ημέρα που η δύναμη της αγάπης θα υπερνικήσει την αγάπη της δύναμης, ο κόσμος θα γνωρίσει ειρήνη <<Μαχάτμα Γκάντι>>
Vires acquirit eundo – μτφρ: αποκτάς δύναμη προχωρώντας <<Βιργίλιος>>
Τίποτα σπουδαίο δεν έχει επιτευχθεί χωρίς πνεύμα και πάθος. Τα πόδια μας απλά προχωρούν, η καρδιά μας όμως είναι εκείνη που μας επιτρέπει να συνεχίζουμε<< Dean Karnazes – υπερμαραθωνοδρόμος>>
Λέω στους δρομείς να χωρίζουν τον αγώνα σε τρία μέρη. Στο πρώτο να τρέχουν με το μυαλό τους, στο δεύτερο να τρέχουν με την τρέχουν με την προσωπικότητα τους και στο τελευταίο μέρος να τρέχουν με την καρδιά τους <<Μάικ Φανέλι – προπονητής>>
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ