ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Τώρα που έφτιαξε ο καιρός, ένας είναι ο προορισμός στην Αργολίδα, η χιονισμένη Καρυά!!!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:02:00 π.μ. | |
Τώρα που έφτιαξε ο καιρός, ένας είναι ο προορισμός στην Αργολίδα, η χιονισμένη Καρυά!!!
Η Καρυά είναι ίσως ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά της Αργολίδας, 20 περίπου χιλιόμετρα από το Άργος και ανήκει στο Δήμο Άργους – Μυκηνών.

Ο οικισμός της Καρυάς ήταν αρχικά στo Mαλεβό αλλά μετά το ολοκαύτωμα της περιοχής από τον Ιμπραήμ, μετακινήθηκε στη θέση Αέρας (στη θέση του Προφήτη Ηλία), απ’ όπου λόγω των ισχυρών ανέμων, εγκαταλείφθηκε και εγκαταστάθηκε στη σημερινή του θέση.
Ο οικισμός που είναι χτισμένος αμφιθεατρικά στις πλαγιές του Αρτεμισίου σε υψόμετρο 680 μέτρων περίπου, είναι αγαπημένος χειμερινός προορισμός λόγω του χιονισμένου τοπίου, ενώ αποτελεί αφετηρία και για ορειβατικές εξορμήσεις. Από εκεί περνάει άλλωστε και το διεθνές ορειβατικό μονοπάτι Ε34 που ξεκινάει από την Αρχαία Ολυμπία και καταλήγει στην Αρχαία Επίδαυρο.Εκτός από πεζοπορία, η Καρυά προσφέρεται για Μountain Bike.
Το χωριό της Καρυάς, η πατρίδα του Γιαννάκου Νταγρέ, πρωτοπαλίκαρου του Κολοκοτρώνη, με τις γραφικές γειτονιές, τα πανέμορφα πέτρινα σπίτια με τα χαγιάτια και τις αυλόπορτες, έγινε ευρέως γνωστό μέσα από την τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Το Καφέ της Χαράς» ως Κολοκοτρωνίτσι.
Αξιοθέατα στην Καρυά είναι ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος που προσελκύει κόσμο στις 29 Αυγούστου λόγω του πανηγυριού και είναι η κεντρική εκκλησία του 1230, η Μονή Παναγίας Καρυάς και τα ερείπια των εφτά παλιών νερόμυλων που κάποτε εξυπηρετούσαν ολόκληρη την περιοχή. Άλλα ξωκλήσια στην Καρυά είναι ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, ο Άγιος Κωνσταντίνος, η Αγία Παρασκευή και ο Άγιος Δημήτριος.
Επίσης, στην περιοχή υπάρχει το Βενετσιάνικο Κάστρο Καρυάς, το προϊστορικό κάστρο στο Ξεροβούνι και το Πλατανόδασος, καθώς και ο Πρίνος του Παυσανία στον Προφήτη Ηλία.
Στο χωριό υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες με ντόπια κρέατα, φημισμένα τυριά σε όλο τον κόσμο και ντόπια φαγητά, όπως οι γκόγκες, τα τυροπιτάρια και οι τραχανόπιτες.

*Φωτογραφίες από την ομάδα του facebook ΚΑΡΥΑ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ