ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Διαμαρτύρεται ο Νίκος Κοντός για το Λαογραφικό Μουσείο Νέας Κίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:16:00 π.μ. | | | |
Διαμαρτύρεται ο Νίκος Κοντός για το Λαογραφικό Μουσείο Νέας Κίου
Φίλες και φίλοι με την είσοδο του νέου χρόνου, σας εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία και ότι επιθυμεί ο καθένας μας να το πραγματοποιήσει. Περισσότερη αγάπη, καλοσύνη και δύναμη, ιδιαίτερα ψυχική για να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα. Εύχομαι στην Νέα Κιο όλοι μαζί με σύμπνοια και συμμετοχή να βοηθήσουμε την πόλη μας να ξαναβρεί το βηματισμό της. 



Η ιστορία και το παρελθόν των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν και εγκατέλειψαν τον τόπο τους πάρα την θέληση τους και έφτιαξαν ένα νέο τόπο πρέπει να είναι οδηγός στη συνείδηση κάθε νεότερου Κιώτη και Κιώτισσας.

Όπως γνωρίζουμε στην Νέα Κιο υπάρχει το Λαογραφικο μουσείο στο οποίο όλοι οι κάτοικοι προσφέραμε από τα λίγα είδη που έφεραν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας από την Μικρά Ασία. Αποτελεί έναν χώρο που μας θυμίζει την ιστορία μας και το παρελθόν μας.

Εδώ και τρία χρόνια έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου χώρου-προσθήκη από τον Δήμο Άργους Μυκηνών.Το τμήμα της προσθήκης παραμένει άδειο και ταυτόχρονα τα εκθέματα στον παλιό χώρο χρειάζονται συντήρηση. 

Το Λαογραφικό μουσείο της Νέας Κίου ως οργανισμός ανήκει στην Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Αργους Μυκηνών ΚΕΔΑΜ και απασχολεί έναν μόνιμο υπάλληλο. 

Στο τελευταίο συμβούλιο της επιχείρησης ο Πρόεδρος και το συμβούλιο όρισαν υπεύθυνο για το μουσείο μέλος της επιχείρησης που κατάγεται από το Άργος, παρά το γεγονός ότι στο συμβούλιο υπάρχουν τρεις Κιώτες εκ των οποίων οι δύο είναι από τον συνδυασμό του Δημάρχου και ένας από την αντιπολίτευση. 

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, όπως συμβαίνει και σε άλλη επιχείρηση της Νέας Κίου, για τον Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή οι εκλεγμένοι Κιώτες δεν έχουν θέση. Ως Δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος από τη Δημοτική Ενότητα της Νέας Κίου αλλά ιδιαίτερα ως πολίτης της Νέας Κίου θίγομαι και ζητώ από τους εκλεγμένους αυτοδιοικητικους συμβούλους που κατάγονται απο τη Νέα Κίο να πάρουν θέση. 

Στο συμβούλιο της επιχείρησης κατά το οποίο έγινε ο ορισμός,δεν κατάφερα να είμαι παρών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σχετικά με την παραπάνω απόφαση για να αλλάξει ο ορισμός από το Δ. Σ της ΚΕΔΑΜ. 

Θα καταθέσουμε στο ΔΣ της ΚΕΔΑΜ τις προτάσεις μας για την δημιουργία επιτροπής από την Νέα Κιο με στόχο την ανάδειξη και λειτουργία του Λαογραφικού μας Μουσείου. 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ 
ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ 
ΝΕΑ ΑΡΧΗ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ